HÅNET UCI: Team Radioshacks sportsdirektør Johan Bruyneel hånet Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) da Lance Armstrong og lagkameratene ikke fikk lov til å bære denne svarte sykkeltrøya, som var ment å rette oppmerksomhet mot kreftsaken.Foto: SCANPIX
HÅNET UCI: Team Radioshacks sportsdirektør Johan Bruyneel hånet Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) da Lance Armstrong og lagkameratene ikke fikk lov til å bære denne svarte sykkeltrøya, som var ment å rette oppmerksomhet mot kreftsaken.Foto: SCANPIXVis mer

Armstrong-sjef må inn på UCI-teppet

Hånet sykkeltoppene etter draktstunt på siste Tour-etappe.

||| Paris (NTB): Hån mot UCIs rittdommere i Tour de France kan koste Lance Armstrongs sportssjef dyrt.

Radioshack-laget draktstunt på siste etappe søndag får fullt etterspill og vil temmelig sikkert resultere i bøter for rytterne.

Men verre enn redesignet på draktene, der 28 millioner kreftsyke mennesker i verden ble hyllet, var det at sportsdirektør Johan Bruyneel underveis på etappen hånet Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) via nettsamfunnet Twitter.

- OK folkens. Herved er det offisielt. For å være rittdommer behøver man ikke å ha hjerne, men kun være kjent med regelverket, skrev Bruyneel.

Belgieren vil etter alt å dømme bli ilagt en klekkelig bot.

Laget startet etappen i helt svarte drakter med hvit reklame og påskriften «28» uten å ha avklart dette med rittledelsen først. Armstrong og co. ble beordret til å bytte til originaldrakter innen offisiell start, og det medførte at etappestarten ble 20 minutter forsinket.

- Forsinkelsen kunne ha ødelagt for TV-dekningen av rittet, heter det i en uttalelse fra UCI.

Etter etappen ble laget beordret til å bære sine vanlige, røde drakter da rytterne skulle hylles som vinnere av lagkonkurransen i Tour de France. Det skjedde ikke.

- Radioshack brøt reglene om påkledning med overlegg selv om laget var pålagt ikke å bære draktene under premieseremonien, mener UCI.

Ettersom lagets kampanje utelukkende dreide seg om å gi oppmerksomhet til kreftkampen, har UCI besluttet at eventuelle bøter skal doneres til en sveitsisk kreftstiftelse.

(NTB)