Armstrong slapper av

LANCE ARMSTRONG har forstått hva som virkelig betyr noe. Derfor legger han opp 24. juli.

MONTARGIS (Dagbladet): -  Vi gjør hverandre veldig lykkelige. Begge har et travelt liv, men vi holder sammen mot alle odds.

Halvannet år har gått siden det ble kjent at Lance Armstrong og popstjerna Sheryl Crow var kjærester. Hun er en viktig grunn til at Lance virker minst like motivert og tent som før i sin 11. Tour de France-start.

Samtidig er hun en av hovedgrunnene til at 33-åringen gir seg som profesjonell syklist når han går i mål 24. juli.

Nytt liv

For Armstrong har innsett at det er andre ting som er viktigere enn å sykle fortest mulig fra Fromentine til Paris.

-  Jeg trenger ikke enda en Tour. Eller noe av det som følger med. Jeg trenger ikke pengene, jeg trenger ikke berømmelsen, jeg trenger ikke oppmerksomheten, jeg trenger ikke alt stresset, jeg trenger ikke den lange tida jeg må være borte. Jeg trenger det ikke.

Nå gleder han seg til livet som kommer. Tid med barna han fikk med sin fraskilte kone Kristin, et tilnærmet normalt liv og kanskje et nytt ekteskap.

Med Sheryl.

FLYTER SAMMEN:  Sykkelkongen Lance Armstrong og sangstjerna Sheryl Crow har bestemt seg for å leve sammen etter at Armstrong legger opp. Trolig blir det både bryllup og barn. Foto: Chris Anderson/Magnum/All Over Press
FLYTER SAMMEN: Sykkelkongen Lance Armstrong og sangstjerna Sheryl Crow har bestemt seg for å leve sammen etter at Armstrong legger opp. Trolig blir det både bryllup og barn. Foto: Chris Anderson/Magnum/All Over Press Vis mer

-  Det forrige ekteskapet fungerte ikke, men jeg tror fortsatt på institusjonen ekteskap, sier Armstrong.

-  Og når du er i et forhold og er lykkelig og forelska, er barn en naturlig fortsettelse. Jeg er ganske tradisjonell akkurat der.

Savner barna

Nå får han endelig tid til sånt. Lance innrømmer at det ikke har vært lett å sette sykkelritt foran tid med familien.

-  Jeg er veldig lei alle månedene på tur. Når jeg er ute og sykler og ser et barn langs veien, hører et barn som ler eller til og med gråter ... det er veldig vanskelig å takle, sier han.

-  Du frykter hele tida at når du kommer hjem, vil barna dine spørre: Hvem er du?

Det siste året har Armstrong, med en popstjerne ved sin side, gått fra å være verdens beste syklist til å bli en internasjonal A-kjendis.

Armstrong har vært med på flere av USAs største talkshow og han var prisutdeler sammen med Crow på Billboard Music Awards. Første gang de ble intervjuet sammen, var på Oprah Winfrey Show. En rekke kjente personer har stilt opp for hans kampanje mot kreft, LiveStrong.

Helt sikker

Nytt i år er det også at laget hans har skiftet navn fra US Postal til Discovery Channel. Flere spår at Armstrong vil begynne å jobbe i TV når sykkelkarrieren er over.

Og Lance er ikke avvisende.

-  Vi får se på noen manus, prøve litt og se hvordan det fungerer, sier texaneren.

Men i 18 dager til er det fortsatt sykkel som er det viktigste.

Lance Armstrong har 18 dager igjen som profesjonell syklist. Går det som amerikaneren håper, svinger han inn på Champs-Élysées 24. juli ikledd sammenlagttrøya og med et champagneglass i hånda.

Som i fjor, som i forfjor, som året før det, som året før det, som året før det og som året før det.

Vinner han ikke, har det ingenting å si.

Lance legger opp uansett.

-  Jeg er hundre prosent sikker. Vel, hvis Touren hadde blitt flyttet til Austin (Armstrongs hjemby), kunne jeg sikkert kjørt 22 dager her, men jeg tviler på at det kommer til å skje, humrer Lance.

-  Fysisk sett kunne jeg fortsatt, men det er andre ting som betyr noe. Det er viktigere å delta på en bursdag eller trening med miniputtlaget enn å vinne enda en Tour de France.