Armstrong slår tilbake mot dop-rykter

Lance Armstrong holdt pressekonferanse på Tour de Frances hviledag i dag, og han snakket gjerne om doping.

Armstrong har tatt over den gule ledertrøya i verdens hardeste sykkelritt, og er i rute til å vinne for tredje år på rad. Det får rykter til å svirre, og særlig om Armstrongs samarbeid med den italienske legen Michele Ferrari, som skal møte i retten i september tiltalt for dopingforseelser.

- Jeg tror Ferrari er uskyldig inntil han eventuelt blir dømt, og har aldri sett noe som skulle få meg til å tro noe annet, sa Armstrong mandag, før han gikk i gang med en lang remse der han selv både stilte og besvarte spørsmål.

- Folk er ikke dumme. De ser på fakta. De tenker: OK, har Lance Armstrong noen gang avgitt positiv dopingprøve? Nei. Er han blitt testet? Ja, mye. Ble Armstrongs lag etterforsket og deres urinprøver fra Tour de France i 2000, da det ikke var EPO-test, testet for EPO senere? Ja. Var prøvene rene? Absolutt, ramset Armstrong opp og fortsatte:

- Det fører oss fram til 2001. Er det EPO-test i år? Ja. Vil Armstrong avgi negativ prøve hver eneste gang fordi han ikke bruker EPO? Definitivt. Det tror jeg folk tror på, konkluderte Armstrong.

(NTB)