Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Armstrong slo terrorist og pedofil i kampen om å bli brent på bålet

Følger i Rooney og Balotellis fotspor.

KLAR FOR BÅLET: Modellskaper Frank Shepherd viser fram Lance Armstrong-figuren som skal brennes av Edenbridge Bonfire Society. Foto: SCANPIX/AP / Gareth Fuller, PA
KLAR FOR BÅLET: Modellskaper Frank Shepherd viser fram Lance Armstrong-figuren som skal brennes av Edenbridge Bonfire Society. Foto: SCANPIX/AP / Gareth Fuller, PA Vis mer

(Dagbladet): Skandaliserte Lance Armstrong er valgt ut som offer/modell for bålbrenningen under den årlige markeringen av Guy Fawkes Night i Edenbridge til helga.

Edenbridge bålforening brenner en gigantfigur av en kjent person de mener har gjort seg til latter hvert år, og denne gangen falt valget på Armstrong, som har mistet Tour de France-titlene og mye ære etter å ha blitt avslørt som mangeårig doper.

En ti meter høy stålkontruksjon forestiller amerikaneren i gul trøye, og Armstrong-karikaturen holder en sprukket Tour-pokal og et skilt med påskriften «For sale - Racing Bike - no longer required».

DÅRLIG SELSKAP: Wayne Rooney-figuren var utstyrt med Shrek-ører, og holdt en bag full av pundsedler i den ene hånda, og en femårskontrakt med Manchester United i den andre, da den ble brent for to år siden. Foto: SCANPIX/AP /  Max Nash
DÅRLIG SELSKAP: Wayne Rooney-figuren var utstyrt med Shrek-ører, og holdt en bag full av pundsedler i den ene hånda, og en femårskontrakt med Manchester United i den andre, da den ble brent for to år siden. Foto: SCANPIX/AP / Max Nash Vis mer

Det er heller ikke hvem som helst Armstrong har «nedkjempet» i konkurransen om den tvilsomme æren.

Vurderte Savile
- Vi hadde en liste med blant andre Jimmy Savile, men fant ut at det ikke ville være passende ettersom det kommer mange barn til bålbrenningen, og foreldre kunne blitt nødt til å svare på ubehagelige spørsmål, sier Edenbridge Bonfire Society-koordinator Charles Laver, ifølge Cyclingweekly.

Den avdøde BBC-programlederen Jimmy Savile er sentral i opprullingen av en massiv overgrepsskandale i England for tiden.

- Vi satte også i gang med Abu Hamza (mistenkt terrorist, journ.anm), men vi ble ikke helt fornøyde, så Lance Armstrong dukket opp. Han passer bedre ettersom han er litt mer fargerik, vi er veldig fornøyde, sier Charles Laver.

Følger to fotballspillere
For to år siden ble Wayne Rooney den første fotballspilleren noensinne til å bli utvalgt, og i fjor fulgte Mario Balotelli etter.

Wayne Rooney ble valgt i 2010 etter månedsvis med negativ presseoppmerksomhet, først for å ha bedratt kona Coleen med to prostituerte, deretter for å skapt såpeopera i forkant av signeringen av en ny og lukrativ femårsavtale med Manchester United.

Mario Balotelli gjorde seg etter Edenbridge-gjengen fortjent til brenning etter at en innendørs fyrverkeri-avfyring startet en brann i huset hans i fjor.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media