Armstrong tapet over lagnavnet

Protest mot Astana på dagens etappe.

VISER IKKE LAGNAVNET I DAG: Her er Lance Armstrong avbildet med lagnavnet på gårsdagens etappe.Foto: EPA/LUCA BETTINI
VISER IKKE LAGNAVNET I DAG: Her er Lance Armstrong avbildet med lagnavnet på gårsdagens etappe.Foto: EPA/LUCA BETTINIVis mer

||| (Dagbladet.no): Lance Armstrong og resten av lagkameratene i Astana har tapet til lagnavnet da de la ut på dagens sjuende etappe av Giro d'Italia, skriver nyhetsbyrået AP.

Grunnen skal være manglende lønnsutbetalinger.

Ifølge lagleder Johan Bruyneels spalte i den nederlandske avisa De Telegraaf har Astana og det kasakhstanske sykkelforbundet fått beskjed om at profflisensen trekkes tilbake om ikke syklistene får lønn innen 31. mai.

Det kan bety slutten på Astanas liv i sykkelverdenen.

Astana finansieres av det kasakhstanske selskapet Samruk-Kazyna, men på grunn av finanskrisen hevder selskapet at de ikke har hatt penger til å betale noen av sine ansatte de siste månedene.

- De sier de prøver å finne en løsning, men for meg er det uklart hva det er de vil gjøre, skriver Bruyneel.

Armstrong sykler gratis for Astana, og er således ikke berørt av de manglende lønnsutbetalingene. Ifølge AP har Armstrong dekket til lagnavnet i solidaritet med lagkameratene som ikke får lønn.

Den eneste av de ni Astana-rytterne som stiller til start i dag og som ikke har dekket til lagnavnet er Andrej Zeits, melder AP.