Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Armstrong tilbake i Tour-sirkuset: - Jeg skjønner at folk er forbanna

- Vi betaler prisen for det Lance har gjort, sier Sky-rytter.

I´M BACK: Det var et stort presseoppbud som ventet Lance Armstrong da han kom ut av bussen i dag morges. Foto: EPA / FREDERIC SCHREIBER / NTB Scanpix
I´M BACK: Det var et stort presseoppbud som ventet Lance Armstrong da han kom ut av bussen i dag morges. Foto: EPA / FREDERIC SCHREIBER / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Er utenfor bussen til Armstrong. Det kunne like gjerne vært 2005, tweetet sportsjournalist Daniel Friebe like før klokken åtte i dag tidlig - og la ved et bilde av et stort presseoppbud utenfor 43-åringens buss.

I dag er dagen da stordoperen Lance Armstrong returnerer til Tour de France, og det går selvfølgelig ikke upåaktet hen.

Lance Armstrong ble utestengt fra sykkelsporten på livstid etter at det kom fram at han hadde dopet seg til sju sammenlagtseire i Tour de France.

Nå er amerikaneren igjen på plass i Frankrike, for å delta på veldedighetsritt satt i gang av den britiske fotballspilleren Geoff Thomas. Rittet går ut på at en gruppe med syklister sykler Tour de France, men dagen før resten av sirkuset.

- Vi betaler prisen Det har ikke vært stille rundt Armstrong siden han sto fram hos Oprah og fortalte om dopingkarrieren sin.

At amerikaneren på ny dukker opp under Tour de France er ikke tatt godt imot. At han i tillegg har vært ute på Twitter og bidratt til spekuleringer om mannen i den gule ledertrøya, Chris Froome, er dopet, hjelper heller ikke på.

- Det er tydelig at (Chris) Froome/(Richie) Porte og Team Sky er veldig sterke. For sterke til å være rene? Ikke spør meg, jeg har ikke peiling, skrev Armstrong på Twitter tirsdag.

Chris Froome og Gerraint Thomas fra Sky legger ikke skjul på at de må betale prisen for Lance Armstrongs dopingkarriere - og fnyser av at amerikaneren er tilbake i Tour de France.

- Vi betaler prisen for det Lance har gjort. Jeg kunne ikke brydd meg mindre om hva han gjør, for å være ærlig. Han har gjort nok skade, var Gerraint Thomas sitt svar til hva han mente om at Armstrong returnerer.

- Jeg ønsker Geoff Thomas og resten av guttene hans lykke til, og håper at de samler inn så mye penger så mulig. Men som sagt, Lance er ikke på startstreken med oss. Det er en ikke-hendelse for vår del, fastslo Chris Froome etter målgang i går.

- Må ta deler av skylden Heller ikke hjemme i USA er det helt enkelt for 43-åringen om dagen. Der jobbes det fortsatt for å kartlegge alt rundt rytterens dopingbruk, og nå har føderale myndigheter fått grønt lys til å grave i sexlivet til Armstrong.

Da Armstrong landet i Frankrike i går kveld gjorde han et par intervjuer, deriblant med Sky Sport.

Hovedpersonen selv innrømmer at han må ta deler av skylden for at dopingbeskyldningene har haglet mot Chris Froome de siste dagene.

OPPVARMING: Lance Armstrong la ut på en oppvarmingstur før han skal sykle den 13. etappen av TdF. Foto: EPA / FREDERIC SCHREIBER / NTB Scanpix
OPPVARMING: Lance Armstrong la ut på en oppvarmingstur før han skal sykle den 13. etappen av TdF. Foto: EPA / FREDERIC SCHREIBER / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg vet hvordan det er for en fyr som Chris å være midt oppi touren, og måtte takle dopingspørsmål konstant. Men han må gjøre det, og det er vel for å være ærlig noe jeg må ta deler av skylden for.

- Jeg får dårlig samvittighet. Uansett hvem som vinner Tour de France 2015 skal ikke måtte svare på spørsmål om noen som vant rittet for ti eller 15 år siden. Det er bare ikke rettferdig, sier Lance Armstrong til Sky Sports.

- Skjønner folk er forbanna Amerikaneren skal i dag begi seg ut på den 13. etappen, for å forsøke å samle inn penger til leukemi-forskning. Lance Armstrong stiftet i sin tid Livestrong, som jobber for kreftsaken. Men etter at dopingbruken til 43-åringen ble kjent, ønsket ikke organisasjonen lenger å ha noe med syklisten å gjøre.

At han egentlig ikke er ønsket igjen på fransk jord, virker det til at amerikaneren skjønner. Men han mener saken han skal sykle for er for god til å la være.

- Jeg har ingen blandede følelser, men jeg er sikker på at andre har det, og det er forståelig. Jeg skjønner om folk er forbanna, og at det er vanskelig for mange, men jeg er her på grunn av Geoff og hans sak, sier Armstrong til Sky Sports.

- Jeg har forståelse for at det er mange spørsmål og mye kritikk på forhånd. Det hadde vært noe annet om Geoff kom til meg og spurte om jeg ville delta for en annen sak, men dette er en sak som står mitt hjerte svært nært, og jeg føler meg forpliktet til å komme hit og hjelpe, sier 43-åringen videre.

Rusten fransk Det var en ordknapp Lance Armstrong som møtte pressen utenfor bussen sin i dag tidlig. I kaoset svarte amerikaneren kjapt på noen spørsmål før han la ut på en sykkeltur.

- Det er fint å være tilbake i Frankrike, fortalte Armstrong, før han gjentok grunnen til at han er på plass.

Deretter unnskyldte han seg fra mer kritiske spørsmål med at fransken hans var rusten - før han heiv seg på sykkelsetet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!