Armstrong tok til tårene da han snakket om sønnen

- Han stolte på meg.

(Dagbladet): I del to av Lance Armstrong-intervjuet hos Oprah Winfredy fortalte den tidligere sykkelrytteren om sponsorer, Livestrong og hvor tøff dopingsaken har vært for familien.

Armstrong tok til tårene da han måtte fortelle om sønnen Luke (13).

- Barna vet mye. De hørte ting på skolen, men fikk støtte av klassekamerater. Der du mister kontrollen er på Facebook, Instagram og Twitter, sier Armstrong.

- Han (Luke) spurte meg aldri: «Pappa, er det sant?» Han stolte på meg, sier Armstrong.

- Ikke forsvar meg
Armstrong har fem barn, og var tydelig ukomfortabel med å snakke om hvordan de har hatt det etter at saken mot Armstrong begynte å rulle.

- Jeg ville fortelle sannheten. De sa ikke mye, men de aksepterte det. Jeg sa til Luke: «Ikke forsvar meg mer», forteller Armstrong.

Armstrong ble spurt om både det økonomiske nederlaget og tapet av Livestrong - men det var når han snakket om familien følelsene kom fram.

Armstrong fortalte at spesielt moren tok dopingavsløringene tøft.

- Hun er et vrak, sier Armstrong.

- Lei meg
Amerikaneren vant Tour de France sju ganger, og det er ventet at han vil bli straffet hardt økonomisk. Han innrømmer at han er usikker på hva framtida vil bringe.

- Jeg vet ikke. Jeg vet ikke hva som blir utfallet. Det er jeg komfortabel med. Det er noe som ville drevet meg til vanvidd før, men ikke nå. Jeg er utrolig lei meg for hva jeg har gjort. Men jeg vet ikke om jeg kan komme tilbake, sier han.