Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Armstrong utestengt fra maraton i Chicago

Er ikke velkommen etter at han ga opp dopingkampen.

NEKTES DELTAGELSE: Lance Armstrong får ikke løpe Chicago maraton i neste måned. Foto: REUTERS/Christinne Muschi
NEKTES DELTAGELSE: Lance Armstrong får ikke løpe Chicago maraton i neste måned. Foto: REUTERS/Christinne Muschi Vis mer

(Dagbladet): Lance Armstrong valgte i slutten av forrige måned å gi opp kampen mot dopingbeskyldningene i USA.

Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) har i lengre tid rullet opp en sak mot amerikaneren som vant Tour de France sju ganger.

Reaksjonene har vært mange - og Armstrong som etter sykkelkarrieren blant annet har vært en ivrig triatlon-utøver, er nå utestengt fra Chicago maraton neste måned.

- Når han velger å ikke forsvare seg i en offentlig høring, var han klar over denne risikoen, sier en talsmann for antidopingbyrået, ifølge Reuters.

- Slik er reglene for alle utøvere. Kjente eller ikke.

Mistet titler
Armstrong vant Tour de France sju år på rad mellom 1999 og 2005 - og han mister alle titlene som følge av at han ga opp kampen mot dopingbeskyldningene.

Armstrong kunne derimot sluppet unna med å tape bare to titler, hvis han hadde valgt å samarbeide med antidopingbyrået. Dette på grunn av foreldelsesfristen på åtte år.

VANT SJU GANGER:  Lance Armstrong vant Tour de France sju ganger. Foto: EPA/JASPER JUINEN
VANT SJU GANGER: Lance Armstrong vant Tour de France sju ganger. Foto: EPA/JASPER JUINEN Vis mer

Nå er den tidligere sykkel-kongen straffet med livstidsutestengelse og sletting av samtlige resultater siden 1. august 1998.

- Vant touren
Selv om han ga opp kampen - hadde Armstrong en offensiv tone da han snakket til en forsamling i Montreal onsdag i forrige uke.

40-åringen valgte å introdusere seg på en måte som ikke kunne oppfattes som noe annet enn et stikk til dopingjeger Travis Tygart og hans kolleger i USADA.

- Mitt navn er Lance Armstrong. Jeg er en kreftoverlever. Jeg er far til fem. Og ja, jeg har vunnet Tour de France sju ganger, sa Armstrong fra podiet, ifølge nyhetsbyrået AP.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media