ETTERFORSKES: Dopingbeskyldingene mot Lance Armstrong har ført til en egen etterforskning i USA. Flere av Armstrongs forbindelser vitner. Foto: AP/Bas Czerwinski
ETTERFORSKES: Dopingbeskyldingene mot Lance Armstrong har ført til en egen etterforskning i USA. Flere av Armstrongs forbindelser vitner. Foto: AP/Bas CzerwinskiVis mer

Armstrong-venninne måtte forklare seg om doping

Stephanie McIlvain vitnet for storjury.

|||Stephanie McIlvain som tidligere var en nær medarbeider av Lance Armstrong, mener dopingbeskyldningene mot ham er «usant sladder».

Den tidligere sponsoragenten måtte forklare seg for en storjury onsdag, og det var særlig en episode på et legekontor i 1996 som var av interesse for storjuryen.

Greg LeMond har tidligere sagt at Armstrong skal ha innrømmet utstrakt dopingmisbruk for en lege midt på 1990-tallet, og LeMond påstår at McIlvain var til stede da Armstrong kom med sine innrømmelser.

I 2004 skal den tidligere sponsoragenten ha innrømmet i en telefonsamtale med Greg LeMond at hun hørte Armstrong komme med uttalelsene og innrømmelsene.

Det har hun siden gått tilbake på, men LeMond skal ha tatt opp den nevnte telefonsamtalen på bånd, og McIlvain måtte klargjøre overfor juryen hva som virkelig skjedde på legekontoret den gangen for 14 år siden.

Storjuryen undersøker også påstander fra dopingtatte Floyd Landis som påstår at Armstrong og flere andre av rytterne på laget til US Postal-laget brukte dopingmidler under gullårene på begynnelsen av 2000-tallet.

(NTB-AFP)

HØRTE INNRØMMELSE: Greg LeMond er en av dem som kommer med anklagerm ot Armstrong. Lemond er en tidligere toppsyklist. Foto: AP/Kevork Djansezian
HØRTE INNRØMMELSE: Greg LeMond er en av dem som kommer med anklagerm ot Armstrong. Lemond er en tidligere toppsyklist. Foto: AP/Kevork Djansezian Vis mer