Armstrong vil gifte seg

Lance Armstrong tenker på mer enn å vinne sin sjuende strake Tour de France-tittel. Syklisten vurderer også sin framtid med rockekjendisen Sheryl Crow.

Armstrong, som overvant testikkelkreft og vant sin første Tour i 1999, sier han vil gi seg etter årets løp, og dermed avslutte en fantastisk karriere på sykkelsetet.

Nå venter et langt liv med Sheryl, og flere barn?

– Ja, Sheryl og jeg er veldig lykkelig. For meg, når man har et forhold og du er glad og forelsket, så er barn en naturlig utvikling. Jeg er tradisjonell i den sammenhengen, sier Armstrong til Associated Press (AP).

– Jeg har et ekteskap som ikke fungerte bak meg, men jeg har så absolutt troen på ekteskapet. Jeg syns det er flott, sier 33-åringen, som har tre barn med sin første kone.

Like lykkelig

Armstrong ble sammen med 43 år gamle Crow for over ett år siden, og introduserte henne til sykkelsporten. Hun er nå regelmessig med han under ritt, og hun er også til stedet under det pågående Dauphiné Libéré, hvor også Thor Hushovd og Kurt-Asle Arvesen er med. Hushobd ga seg under lørdagens etappe.

Selv etter flere dager i fjellene er Armstrong avslappet, og snakker om hvor stolt han er som har fått forholdet til Crow til å fungere. Under intervjuet kom hun stormende inn i rommet kledd i sykkelklær, og forlangte å få låne noe utstyr. Han gjorde som hun sa.

– Vi er to mennesker med to travle liv som har slått oddsene for å få dette til å fungere. Vi er like lykkelige som vi var den første dagen. Jeg mener, se på henne, hun kommer til en plass som dette, sitter på i følgebilen, og deretter sykler hun seg en tur. Hun er en stor kvinne som kan gjøre noe slikt, sier han.

I turnébussen

Men det blir forandret når Armstrong legger opp.

– Om seks måneder sitter jeg i en turnébuss og gir henne støtte.

For Armstrong er ikke den tøffeste delen av sykkellivet å sitte på setet og tråkke. Det er å være borte fra barna.

– Jeg blir syk de månedene jeg er borte. Når jeg sykler ser jeg barn som leker og har det gøy ved veikanten, og det er hardt for meg. Man frykter alltid at man kommer jeg og får høre: «Hvem er du?».

Touren starter 2. juli, og nå ser Armstrong fram til tre uker med avslapning.

– Jeg prøver å holde meg frisk og rask, og har fokus på livsstilen og trening, dietten, hvilen og alle de tingene. Det er det viktigste, for Touren er veldig stressende i begynnelsen.

Han innrømmer at han burde ha gjort det litt bedre i Dauphiné Libéré, hvor han har en tredje- og fjerdeplass som de beste plasseringene.

– Jeg har ikke vært eksplosiv, og jeg kunne ikke gjøre valgene jeg ville. Jeg måtte kun henge på. Men jeg vet at jeg kan nå et høyere nivå.

(ANB-AP)