Armstrong ville ikke bruke ledertrøya

Syntes synd på Zabriskie.

(Dagbladet.no): Lance Armstrong overtok ledertrøya etter gårsdagens lagtempo, da sammenlagtlederen David Zabriskie falt like før mål.

Men til dagens etappe startet Armstrong uten den gule trøya - av respekt for landsmannen Zabriskie, lagkamerat med Kurt Asle Arvesen i CSC.

- I lys av tradisjonen for de siste 30 eller 40 årene, vil ingen egentlig ta trøya om det er et fall, sier Armstrong ifølge AP.

- Vi bestemte oss for å la den stå tom i dag.

Men arrangørene godtok ikke Armstrongs gest til Zabriskie. Feltet ble stoppet på startstreken etter de fem kilometrene i den nøytrale sonen. Armstrong ble tatt til side, og fikk beskjed av rittledelsen om at han måtte ta på seg den gule trøya.

• Sykkelbloggen: Gentlemanssport

RESPEKT: Lance Armstrong (t.h.) snakker med David Zabriskie i den nøytrale sonen før start i dag. Armstrong ville ikke bruke den gule trøya av respekt for landsmannen som falt i går. Foto: AP/Scanpix
RESPEKT: Lance Armstrong (t.h.) snakker med David Zabriskie i den nøytrale sonen før start i dag. Armstrong ville ikke bruke den gule trøya av respekt for landsmannen som falt i går. Foto: AP/Scanpix Vis mer