Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Armstrongs dopinglege avbildet på Astana-leir

Italiensk avis med nye avsløringer.

UTESTENGT PÅ LIVSTID: Men Michele Ferrari er likevel en sentral del i den største, italienske dopingetterforskningen noensinne. FOTO: AFP PHOTO / FILES / Nico CASAMASSIMA
UTESTENGT PÅ LIVSTID: Men Michele Ferrari er likevel en sentral del i den største, italienske dopingetterforskningen noensinne. FOTO: AFP PHOTO / FILES / Nico CASAMASSIMA Vis mer

(procycling.no): La Gazzetta dello Sport skriver mandag at den livstidsutestengte dopinglegen, Michele Ferrari, var til stede på Astana-lagets treningsleir i Montecatini Terme foran fjorårssesongen.

Der var også Vincenzo Nibali, men årets Tour de France-vinner har tidligere nektet for å ha hatt noe med den famøse legen å gjøre:

- Jeg har aldri møtt Michele Ferrari i hele mitt liv, uttalte han til VG i sommer.

Ifølge La Gazzetta er heller ikke Nibalis navn nevnt i Padova-etterforskningen. Paolo Slongo, 30-åringens trener, skal dog være en gjenganger i rapporten.

Vant Tour de France året etter Etterforskerne skal sitte på bilder av Ferrari i dialog med det medlemmer av det kasakstanske laget utenfor Grand Hotel Croce di Malta i november i fjor.

Altså i starten av forberedelsene til det som endte med gul trøye i Tour de France et drøyt halvt år senere.

Fra det laget er allerede Maxim Iglinskij tatt for EPO-bruk.

Koblingen til Ferrari tar seg neppe godt ut nå som UCI (det internasjonale sykkelforbundet) allerede har valgt å holde igjen lagets WorldTour-lisens, etter de positive dopingprøvene Iglinskij-brødrene.

Navngir 20 ryttere Den fireårige Padova-etterforskningen kretser rundt Ferrari, best kjent som Lance Armstrongs dopinglege, og en italiensk dopingring som omfatter utøvere fra sykling, triatlon og skiskyting.

Leonardo Bertagnoli og Volodymyr Bileka er sentrale vitner i saken, som også baserer seg på telefonavlyttinger mellom Michele Ferrari, hans sønn Stefano, og kunder i dopingnettverket.

Også telefonsamtaler med Alexandre Vinokourov skal finnes i den omfattende dokumentasjonen. Der skal han ha bedt Stefano Ferrari om hjelp for 12 av rytterne sine.

Totalt skal 70 personer være etterforsket. Av disse er rundt 20 sykkelryttere navngitt i en nesten 550 sider lang rapport, melder La Republicca.

La Gazzetta skriver at 90 ryttere skal være navngitt i saksdokumentene fra etterforskningsleder Benedetto Roberti

Persona non grata Ferrari er utestengt av både USADA (det amerikanske antidopingbyrået) og CONI (den italienske olympiske komité) på livstid som lege og treningsveileder i italiensk sykkelsport.

Likevel har ryttere benyttet seg av hans tjenester, og røket på halvårige utstengelser fra CONI.

Det gjelder blant annet Romain Kreuziger (Tinkoff-Saxo), Filippo Pozzato (Lampre Merida), Franco Pellizotti (Androni Giocattoli-Venezuela), Giovanni Visconti (Movistar) og Michele Scarponi (Astana).

Både Scarponi og Alexandre Vinokourov blir navngitt i rapporten.

Det gjør også Evgeni Petrov, Aleksandr Kolobnev, Vladimir Gusev, Vladimir Karpets, Mikhail, Ignatjev, Alberto Ongarato og Denis Mensjov, melder La Repubblica.

Ifølge italienske medier er Padova-etterforskningen den «største» og «mest komplekse» dopingetterforskningen landet har sett.

- Sannheten vil bli meget bitter, avsluttes artikkelen i La Gazzetta med.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!