Armstrongs første seier i comebacket

To uker før Tour-start.

TRIUMF I NEVADA: Lance Armstrong syklet i natt inn til seier i et rundbaneløp i Nevada City. Foto: AP
TRIUMF I NEVADA: Lance Armstrong syklet i natt inn til seier i et rundbaneløp i Nevada City. Foto: APVis mer

|||Lance Armstrong gikk i natt til topps i et lite rundbaneløp på hjemmebane i California. Det var hans første seier etter at han kom tilbake fra comeback.

Armstrong som har vunnet Tour de France sju ganger på rad, tok rittet i California som ren oppkjøring til Touren som starter i Monaco 4. juli.

- For en stor dag i Nevada City Classic. Jeg klarte å vinne, Levi Leipheimer kom på tredje. Tøft løp. Publikum? Elektrisk, skriver Armstrong på Twitter-sida si.

I den 1,7 km lange rundbaneløypa i Nevada City tok Armstrong, lagkamerat Levi Leipheimer og Ben-Jacques Maynes tidlig en ledelse. De rykket fra feltet, opparbeidet seg raskt en ledelse på to minutter, og etter hvert tok de også igjen resten av feltet med en runde.

Seks runder før mål gjorde Armstrong et nytt rykk. Han dro fra de to andre utbryterne og kunne kjøre i mål i ensom majestet foran Maynes og Leipheimer.

15 000 tilskuere hadde funnet veien til Nevada City for å se Armstrong og de andre sykkelstjernene i aksjon i den lille fjellbyen.

(NTB)