IKKE LENGER ÆRESGJEST:  I 2010 var Lance Armstrong æresgjest i Paris under den siste etappen av Tour de France. I natt gikk han på et nederlag i dopingsaken hjemme i USA. ARKIVFOTO: AP/NTB SCANPIX.
IKKE LENGER ÆRESGJEST: I 2010 var Lance Armstrong æresgjest i Paris under den siste etappen av Tour de France. I natt gikk han på et nederlag i dopingsaken hjemme i USA. ARKIVFOTO: AP/NTB SCANPIX.Vis mer

Armstrongs motsøksmål avvist

- Minner mer om et PR-stunt.


En føderal domstol har avvist den dopingmistenkte sykkelrytteren Lance Armstrongs sakssøking av USAs antidopingbyrå (USADA).

Dommer Sam Sparks kritiserte Armstrongs advokater da han avviste saken og sa at saksøkingen minnet mer om et PR-stunt enn en reell utfordring av saken USADA har anlagt mot den sjudobbelte Tour de France-vinneren.

Sparks avviste imidlertid ikke Armstrongs rett til å saksøke USADA. Han er velkommen til å fremme en ny sak mot antidopingbyrået om 20 dager, opplyste dommeren.

Vil ha slutt på anklagene Armstrong hevdet at USADAs regler bryter med hans rett til å få en rettferdig rettssak, og at byrået mangler domsmyndighet i hans tilfelle.

Den tidligere syklisten leverte sitt søksmål i hjembyen Austin mandag for å få slutt på dopinganklagene som er blitt rettet mot ham.

Han har hele veien nektet for å ha brukt prestasjonsfremmende midler og alltid understreket at han aldri har testet positivt.

- Personlig vendetta Armstrong hevder blant annet at USADA-direktør Travis Tygart driver en personlig vendetta mot ham.

- Prosessen USADA fører mot Lance Armstrong er ikke rettferdig, og deres mål er ikke å finne sannheten. Dette viser at USADA er skamløs og ikke har respekt for sitt eget oppdrag. De ønsker å frarøve Armstrong hans livsverk, skriver hans advokater i søksmålet.

Armstrong vant Touren sju ganger fra 1999 til 2005.

Dersom den tidligere US Postal-rytteren skulle bli funnet skyldig i doping, kan han bli fratatt alle Tour de France-seirene og bli utestengt fra sporten.

(NTB-AFP).