Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Armstrongs OL-bronse fra Sydney skal vurderes

Etter dopingavsløringene.

I 2000:Jan Ullrich, Viatsjeslav Ekimov og Lance Armstrong sto sammen på pallen i OL i Sydney. Foto: SCANPIX/REUTERS/Eric Gaillard
I 2000:Jan Ullrich, Viatsjeslav Ekimov og Lance Armstrong sto sammen på pallen i OL i Sydney. Foto: SCANPIX/REUTERS/Eric Gaillard Vis mer

Den internasjonale olympiske komité (IOK) skal sette i gang undersøkelser rundt Lance Armstrongs OL-bronse fra Sydney i 2000.

Det skjer etter at Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har fratatt amerikaneren alle hans sju seirer i Tour de France fra 1999 til 2005 på grunn av doping.

«IOK vil umiddelbart starte undersøkelser rundt Lance Armstrongs deltakelse i OL. Undersøkelsene vil også omfatte flere andre ryttere og vil dreie seg både om fortiden og framtiden», heter det i en pressemelding fra IOK.

Det er rapporten fra Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) som har ført til at IOK nå setter i gang undersøkelser rundt Armstrong. Rapporten slår fast at «dopingprogrammet det er snakk om, var svært sofistikert og profesjonelt».

Armstrong, som kom tilbake etter å ha overvunnet en kreftsykdom, har aldri innrømmet dopingbruk, og han har heller aldri avlagt noen positiv dopingprøve.

(NTB)