Armstrongs Tour-deltakelse reddet

Astanas pengeknipe over for en stund.

REDDET: Lance Armstrong og resten av Astana-laget (minus nummer fire fra venstre) protesterte mot sponsorene i Giro d'Italia ved å klistre over sponsormerkene. Nå er finansieringen for resten av sesongen på plass. Foto: SCANPIX/AP/Alessandro Trovati
REDDET: Lance Armstrong og resten av Astana-laget (minus nummer fire fra venstre) protesterte mot sponsorene i Giro d'Italia ved å klistre over sponsormerkene. Nå er finansieringen for resten av sesongen på plass. Foto: SCANPIX/AP/Alessandro TrovatiVis mer

||| (Dagbladet.no): Lance Armstrongs sykkellag Astana har kommet til en løsning på de økonomiske problemene som truet resten av sesongen.

- Takket være Rinus Wagtmans, som representerte den kasakstanske regjeringen, har alle parter kommet til en felles og skriftlig avtale som gir rytterne og de ansatte tilstrekkelige garantier for at laget kan fortsette ut sesongen, melder Astana i en pressemelding ifølge ESPN.

- Denne avtalen løser de økonomiske problemene laget har vært i siden april, heter det videre.

Astana risikerte å miste rittlisensen dersom de ikke møtte det internasjonale sykkelforbundets (UCI) krav innen i dag. Det ville betydd utestengelse også fra Tour de France, sesongens store mål for Lance Armstrong, kaptein Alberto Contador og de andre.

Pengetrøbbelet har også blitt merket blant rytterne på laget. I Giro d'Italia protesterte Armstrong og lagkameratene ved å klistre over sponsormerkene på draktene.

Team-sjef Johan Bruyneel var en fornøyd mann etter at de økonomiske brikkene endelig falt på plass.

- Jeg setter pris på alles tålmodighet og profesjonalitet i denne vanskelige tiden. Med 16 dager igjen til Tour de France trenger rytterne ro i sinnet. Vi er glade for at vi nå kan fortsette med dette sterke laget, sier Bruyneel.