SYK: Tidligere Lillestrøm-trener Arne Erlandsen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
SYK: Tidligere Lillestrøm-trener Arne Erlandsen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpixVis mer

Arne Erlandsen har fått kreft

Den tidligere Lillestrøm-treneren er ved godt mot: - Dette er en kamp jeg skal vinne.

Tidligere Lillestrøm-trener Arne Erlandsen (58) har fått kreft. Det bekrefter han overfor klubbens nettsted.

Erlandsen sier han føler seg helt frisk, men merket en kul på kroppen som normalt ikke var der. Da tok han kontakt med Lillestrøm-lege Bjørn Schultzen. Kort tid etter fulgte operasjon, og nå venter seks uker med tøff behandling.

- Det blir noen utfordrende dager og uker. Men jeg har vært gjennom flere tøffe kamper - både på og utenfor banen. Jeg vinner de fleste. Forhåpentligvis skjer det samme nå. Dette er en kamp jeg skal vinne, sier Arne Erlandsen til Lillestrøms nettsider.

Ved godt mot

Arne Erlandsen var ferdig som Lillestrøm-trener i juni. I ettertid har Erlandsen fått flere tilbud om ny jobb, men sa overfor Dagbladet i august at det foreløpig ikke var noe av interesse.

Nå må han legge eventuelle planer om å komme seg tilbake i arbeid på is.

Uansett: Erlandsen er ved godt mot, og har stor tro på at han skal bli frisk etter seks uker med cellegift og strålebehandling.

- Jeg skal tilbake til fotballen så fort som mulig. Forhåpentligvis allerede i desember, sier Erlandsen.

Hjerte for LSK

Erlandsen har vært hovedtrener for Lillestrøm i to perioder og har også trent ungdomslaget i klubben. Da Dagbladet i august spurte om hvilke minner som er best fra den lange trenerkarrieren, trekker han selvfølgelig fram LSKs prestasjoner opp i gjennom åra.

- Jeg har hatt mange fine opplevelser både i LSK, Göteborg og videre, men ofte er det det siste man husker best. Opplevelsene går også på det spesifikke man forventer det året og hva man får ut fra det mannskapet man har, for det er det som er jobben min, sa Erlandsen.

Erlandsen er et kjent fotballnavn i Norge. I tillegg til Lillestrøm, har han trent blant annet HamKam og Fredrikstad. Som Lillestrøm-spiller var han med på å vinne serien i 1986 og 1989, og cupen i 1985.

Dagbladet har vært i kontakt med Arne Erlandsen onsdag kveld. Han ønsker ikke å kommentere ytterligere på nåværende tidspunkt.