Arne Haukvik er død

Arne Haukvik er død, 76 år gammel. Mannen med stråhatten døde natt til onsdag etter lengre tids sykeleie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Haukvik dro i gang det som senere skulle bli Bislett Games i friidrett. Det startet med at han fikk 10.000 meter-løperen Ron Clarke til Bislett i 1965. Senere ble jordbærselskapene hjemme i hagen til Arne Haukvik et symbol på Bislett-stevnet.

- Vi er i dyp sorg og i sjokk, selv om dødsfallet ikke kom overraskende på oss. Haukvik har vært alvorlig syk lenge, sier Svein Arne Hansen i Bislett-Alliansen til NTB.

Han sier at folkene bak Bislett Games vil forsøke å lage stevnene like bra i framtiden som de var da Haukvik sto i spissen for arrangementet.

- Det ville ikke vært noe Bislett Games uten Arne Haukvik. Han var mannen bak dette stevnet, og han var idémakeren bak de berømte jordbærselskapene som hele friidrettsverdenen snakker om, sier Hansen.

Han sier også at Haukvik aldri var redd for å gå nye veier, og han var et oppkomme av ideer.

- Det er ikke tvil om at Haukvik vil bli savnet, sier Svein Arne Hansen.

Allsidig

Arne Haukvik var en allsidig mann. Ved siden av idretten var han brennende opptatt av politikk. Han var medlem av Oslo bystyre fra 1968 til 1979 og i perioden 1992-95.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer