Arne Haukvik er død

Arne Haukvik er død, 76 år gammel. Mannen med stråhatten døde natt til onsdag etter lengre tids sykeleie.

Haukvik dro i gang det som senere skulle bli Bislett Games i friidrett. Det startet med at han fikk 10.000 meter-løperen Ron Clarke til Bislett i 1965. Senere ble jordbærselskapene hjemme i hagen til Arne Haukvik et symbol på Bislett-stevnet.

- Vi er i dyp sorg og i sjokk, selv om dødsfallet ikke kom overraskende på oss. Haukvik har vært alvorlig syk lenge, sier Svein Arne Hansen i Bislett-Alliansen til NTB.

Han sier at folkene bak Bislett Games vil forsøke å lage stevnene like bra i framtiden som de var da Haukvik sto i spissen for arrangementet.

- Det ville ikke vært noe Bislett Games uten Arne Haukvik. Han var mannen bak dette stevnet, og han var idémakeren bak de berømte jordbærselskapene som hele friidrettsverdenen snakker om, sier Hansen.

Han sier også at Haukvik aldri var redd for å gå nye veier, og han var et oppkomme av ideer.

- Det er ikke tvil om at Haukvik vil bli savnet, sier Svein Arne Hansen.

Allsidig

Arne Haukvik var en allsidig mann. Ved siden av idretten var han brennende opptatt av politikk. Han var medlem av Oslo bystyre fra 1968 til 1979 og i perioden 1992-95.

Han ble også valgt inn på Stortinget for Senterpartiet fra 1993 til 1997. Der satt han som medlem i Familie, kultur og administrasjonskomiteen.

Fra 1974 til 1981 var Haukvik ansatt i Oslo kommune. Deretter ble han den første markedssjefen i Norsk Rikstoto. Han var også medarbeider i Sponsor Service A/S i mange år.

Stråhatten ble et varemerke for Arne Haukvik, og så sent som 28. juni i år var han til stede på Bislett Games med den kjente ståhatten på hodet.

Han døde natt til onsdag på Furuset sykehjem med familien ved sin side.

NTB

HEDRET: Arne Haukvik fikk idrettens hederspris under Idrettsgallaen i 2001.
MR: BISLETT: Arne Haukvik var kjent som Mr. Bislett. Her gratulerer han Trine Hattestad med en Bislett-seier.