Arne Sandstø slutter i Start

Har vært koblet til Brann.

(Dagbladet.no): Start-trener Arne Sandstø slutter i sørlandsklubben - og med det mister de gulsvarte sin fjerde trener på litt over to år.

- Dette er trist for begge parter. Men vi tar Arne Sandstøs beslutning til etteretning, og fortsetter å jobbe for å finne en hovedtrener som kan ta oss til Tippeligaen, og sørge for at vi blir der, sier sportsdirektør Svein Mathisen til Dagbladet.no.

Tidligere i dag møttes Arne Sandstø og Start-ledelsen til et møte på Sør Arena. Det åpnet med at Sandstø fortalte at han ville slutte i jobben.

- Dette har vært en lang prosess. Det er viktig å understreke at dette har ingenting med spillere inn og ut å gjøre. Dette handler om at vi er veldig uenige om hvordan vi skal håndtere prosessene med å tilegne oss eliteserienivå. Min og ledelsens sportsplan er ikke forenbare, sier Sandstø til Fædrelandsvennen.

Bekrefter uenigheten

Årsaken til at Sandstø og Start skiller lag, er uenighet om hva som er klubbens mål.

- Vi har oppnådd sesongens hovedmål med opprykk til Tippeligaen. Men vi er uenige om veien videre. Derfor sier jeg opp min stilling som hovedtrener, sier Sandstø til klubbens hjemmesider.

Svein Mathisen bekrefter at det er en uenighet der, uten å ville gå i detalj om hvilke konkrete ting uenigheten dreier seg om.

GÅR PÅ DAGEN: Arne Sandstø slutter som trener for Start, noe som skyldes uenighet mellom ham og styret hva gjelder klubbens mål. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX
GÅR PÅ DAGEN: Arne Sandstø slutter som trener for Start, noe som skyldes uenighet mellom ham og styret hva gjelder klubbens mål. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX Vis mer

- Det ligger i det Arne sier, men vi må forholde oss til sportsplanen og den sportslige målsetningen vi har bestemt oss for, sier han.

Andrelagets trener Frode Fredriksen overtar nå Starts treninger inntil videre, i samarbeid med assistenttrener Morten Rønningen.

Avviser Brann-kontakt

Støyen i sesonginnspurten til tross - Sandstø ledet Start til opprykk til Tippeligaen, og han har seinere vært aktuell for jobben som Branns nye trener

Sandstø har i dag gjentatt at ryktene om Brann kun er tuftet på spekulasjoner.

Brann-direktør Roald Bruun Hanssen har ikke villet kommentere om klubben har vært i samtaler med den avtroppende Start-treneren.

- Jeg har ingen kommentar til noen navn, både fordi det gjør arbeidet vårt lettere, og fordi de aller fleste er opptatt av konfidensialitet, sa Bruun-Hanssen til Dagbladet.no tidligere denne måneden.

Heller ikke Start har hørt noe fra Brann.

Arne Sandstø slutter i Start

- De har ikke kontaktet oss, sier Svein Mathisen til Dagbladet.no.

Ikke overrasket over at det endte sånn

Sandstø hisset i forrige måned på seg klubbledelsen ved å gå ut med offentlig kritikk.

Bergenseren sa da blant annet at Starts heistilværelse ville fortsette dersom hele klubben ikke snart kunne enes om en realistisk langtidsmålsetting.

Sandstø uttalte også at han hadde forventet større ressurser, og at flere av Start-spillerne ikke har vist god nok treningskultur.

Styret svarte så med en pressemelding på klubbens hjemmeside:

«Vi opplever Arne Sandstøs utspill som uheldig. Saken er tatt opp med ham. Vi er enige om at vi skal unngå denne type utspill i fremtiden».

Start kommer nå til å unngå noen utspill fra Arne Sandstø overhodet i framtiden.

Svein Mathisen sier han ikke er overrasket over at dette endte slik det gjorde.

- Jeg er vel ikke det, men dette er nå blitt sluttstykket i en lengre prosess. Vi tok det møtet i dag, og når det gikk som det gikk, så må vi forholde oss til det, sier Mathisen til Dagbladet.no.

- Nå skal jeg ta meg en flott ferie, og slappe av, sier Arne Sandstø.

TRIST DAG: Etter noen uker med turbulens i Start, måtte Svein Mathisen si farvel til hovedtreneren i dag.