Arne Scheie mener Veltas VM-gull minner om Tommy Ingebrigtsen og Espen Bredesen

- Dette hadde jeg aldri trodd, altså.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FALUN (Dagbladet): Hoppikonet Arne Scheie var selvfølgelig ringside for å følge hoppkonkurransen i ski-VM i kveld. Rune Veltas overraskende seier fikk Scheie til å tenke tilbake på forrige gang Falun arrangerte VM.

Da vant Scheies gamle makker fra tv-skjermen, Espen Bredesen, VM-gull her, året etter at han endte desidert sist i hoppkonkurransen i Albertville-OL.

Minner om 93
Det var et sjokk da, Rune Velta var minst like overraskende i dag.

- Det minner meg litt om 93 fordi det var en så stor overraskelse. Og da er idretten er enda morsommere, synes jeg, og kanskje hopp spesielt, når du får overraskelsene. Riktignok relativt veldig god på trening og i prøveomgangen, men at han skulle sitte igjen der etter det kanonhoppet til Freund og gjøre sakene så bra! Det hadde jeg aldri trodd, altså. Han hadde bare to og et halvt poeng å gå på, og så greier han dette, det sier alt, sier en engasjert Scheie da Dagbladet møter ham på vei til medaljeseremonien i Falun sentrum.

Trodde ikke på Velta
Scheie hadde ikke forutsett at Velta skulle være blant de beste i kveld, og innrømmer at han nesten hadde avskrevet ham som vinnertype.

- Jeg har jo tenkt på ham, og vel sagt at han er onsdagshopper. Han tapte med de der få tidelene til Kranjec i VM i Vikersund, og så slo han tilbake nå. Det var ekstra morsomt, sier Scheie.

- Du trodde ikke han hadde det i seg?

- Nei, jeg trodde ikke det. I pausen, da vi snakket om dette for liksom å kjøre forventningene opp, så sa jeg at i hopp er det to omganger, og ja...

- Det er jo dette som er så forunderlig. Tommy Ingebrigtsen, som jo ble verdensmester tidlig i karrieren, vant jo aldri et verdenscuprenn. Rune Velta har jo altså nå vunnet VM men aldri verdenscupen. Det er jo det som er så spesielt med VM, det er jo bare hvert andre år, og det er tredve verdenscuprenn hvert eneste år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer