<strong>FORTSATT ENGASJERT:</strong> &nbsp;Pensjonert  sportskommentator i NRK, Arne Scheie, ser fram mot en innholdsrik sportshøytid. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORTSATT ENGASJERT:  Pensjonert sportskommentator i NRK, Arne Scheie, ser fram mot en innholdsrik sportshøytid. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Arne Scheie:

Arne Scheie om livet som pensjonist: - Jeg lever som en greve, det er helt fantastisk

Med kolossale mengder sport både på tv og i livet sitt ellers, har NRK-legenden sine beste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Når det nærmer seg et hektisk juleprogram både i fotball-England og i vintersportens verden, er det nok manges tanker som går til den mangeårige sportsstemmen på NRK, Arne Scheie.

Nå er Scheie blitt pensjonist og følger sporten mest som tilskuer og supporter - men han har aldri hatt det bedre, forteller han Dagbladet.

- For meg har det siste året vært helt fantastisk. Det å kunne ha helsa og kunne bevege seg - jeg prøver å komme meg ut tidlig på morgenen hver dag før jeg setter meg ned med teen og lurer på hva jeg skal gjøre.

Og da går det jo fortsatt mye i idrett, gitt.

- Jeg får med meg det aller meste etter at jeg ble pensjonist, og jeg får jo enda bedre oversikt nå som jeg ikke jobber med det. Jeg skal være hjemme i romjula i år, og følger med på fotballen, hoppuka, Tour de Ski og alt, sier 72-åringen fra Skedsmo, som også jobber litt som konsulent for Norsk Tipping.

<strong>FORTSATT AKTIV:</strong> Scheie kommer seg ut i aktivitet hver morgen. Her fra en sykkeltur tidligere i år. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORTSATT AKTIV: Scheie kommer seg ut i aktivitet hver morgen. Her fra en sykkeltur tidligere i år. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det er snart nyttår og jeg har fått være med på utrolig mange morsomme ting. Jeg har fått reise rundt på fotbalkamper i England, og planen er at jeg også skal reise til VM i Lahti. Jeg har det som en greve jeg, har det helt fantastisk, sier Scheie.

Deilig å slippe logistikken

Men hoppuke blir det ikke denne gangen. Og Arne Scheie innrømmer at det ikke nødvendigvis er noe savn å reise ned til Europa for å følge rennene på nært hold.

- Jeg trives hjemme, må jeg si. Jeg elsker idrett og stemninga på stadion og alt rundt, men jeg elsker ikke logistikken, sier han til Dagbladet.

- Det å kunne slippe å reise rundt, ta inn og ut på hoteller og så videre, det er jeg veldig glad for. Det er også nesten fælt å si det, på stadion får du stemningen og alt det, men på tv får du alt med repriser og ulike kameravinkler, og du har mye bedre oversikt sier Scheie.

- Hva syns du om jobben dine gamle kolleger gjør rundt vinteridretten da?

- Du vet: Noen sjuende far i huset blir jeg aldri, så det vil jeg aldri uttale meg om. Jeg regner med du heller ikke ønsker å uttale deg om jobbingen til dine kolleger i Dagbladet? Spør noen meg internt, så tar jeg det, sier NRK-legenden bestemt, men legger til:

<strong>HJEM FRA TÅKA:</strong> Scheie elsket å kommentere hopp, men savner ikke lenger reisingen. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
HJEM FRA TÅKA: Scheie elsket å kommentere hopp, men savner ikke lenger reisingen. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET. Vis mer

- Norsk sportspresse, om det er eter eller skrivende eller hva, den er generelt veldig god. Det er en gjeng med veldig seriøse folk på både nett og tv og radio, selv om man stadig blir færre og skal rekke over mer. Det meste er i forandring i verden, også det med journalistikk, sier Scheie.

Håper på spenning i England

Dagen i dag skal han som mange av oss andre tilbringe med Premier League, og han gleder seg. Og han har klare ønsker for utviklingen i toppen:

- Jeg håper jo nå for spenningens skyld at lagene bak Chelsea tar inn på ligalederen. Det blir ikke noe morsomt hvis avstanden opp blir altfor stor. Liverpool ser kanskje ut som den heteste utfordreren akkurat nå, de har vel heller ikke det aller vanskeligste programmet, sier 72-åringen, som selv er mangeårig Manchester United-supporter.

- Er det lettere å omfavne det å være fan nå som du ikke er sportsjournalist lenger, da?

- Vel, du vet, du kan skifte samboer og kone, men aldri lag. Mange har prøvd seg på det, og det har ikke vært vellykket. Det sitter i kulturen. Der er jeg nok trofast, og det har jeg vært i om ikke 100 år, så nesten, spøker Scheie.

Trekker fram Carlsen

Hva gjelder hoppuka, så har han naturlig nok store forventninger til Daniel-André Tande, men også de andre norske gutta.

- Jeg har jo bestandig store forventninger til at de norske skal være med og prege toppen, og med det Tande har gjort i år, så har han vist seg som en av verdens beste, så du verden, for en veldig, veldig spennende hoppuke vi har foran oss, også med tanke på duellen med Domen Prevc, sier han om slovenernes 17-årige fenomen.

- Og hvis du ser tilbake på 2016, hva er det store høydepunktet for din del?

- Nja, hvis du ser alt i sammenheng, nå som sjakk er blitt idrett, så må det største være sjakkmesteren Magnus Carlsen, som nå skal i gang med hurtigsjakk også om noen timer, påpeker Arne Scheie.

- Ellers har det ikke vært spesielt bra innen min idrett, fotballen her i Norge, man skulle så klart gjerne vært i EM-sluttspillet, og burde jo helst også gjort det bedre med klubbene ute i Europa. Men det går i bølger der også, sier Arne Scheie, før han tillates returnere til tv-stolen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer