Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arne ser på jentene

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Superveteran. Hege Riise er i full gang med løpetrening etter vårens korsbånd-operasjon, og blir trolig den femte USA-proffen i høst-ens VM-tropp. Hun ligger foran skjema treningsmessig, og har minst 50 prosents sjanse til å være blant de 20 spillerne som landslagstrener Åge Steen tar ut 25. august. USA-VM spilles 20. september til 12. oktober, og har Norge som en stor outsider sammen med tre-fire andre nasjoner. USA, som topper FIFA-rankingen foran Steen-jentene, er favoritt.

I mesterskapene hittil har Hege Riise vært en av lagets store matchvinnere, sammen med Bente Nordby, Dagny Mellgren og Marianne Pettersen. Selv om toppfarten hennes kunne vært bedre, styrker Hege fortsatt laget gjennom rutinen, dødballene og pasningsspillet. For de unge spillerne gir det ekstra trygghet bare å ha henne i troppen. I tillegg kjenner hun motstanderne, og vet nøyaktig hva som kreves for å lykkes. Det er mange grunner til at Hege Riise får oppleve nok et VM-sluttspill som aktiv.

De to VM-keeperne er selvskrevne: Bente Nordby som førstekeeper, Ingrid Hjelmseth som stor utfordrer. Marianne Paulsen og Brit Sandaune er førstevalgene på hver sin backplass, mens Monica Knudsen er blitt den store forsvarssjefen på midtstopperplass. Om den andre stopperplassen er det hard kamp mellom Ane Stangeland og Marit Christensen.

Solveig Gulbrandsen, Lise Klaveness og Unni Lehn er den mest brukte midtbanetrioen når laget spiller 4-3-3. På topp er det mest nærliggende å bruke Marianne Pettersen og Anita Rapp på hver sin kant, med hurtigtoget Dagny Mellgren i midten. Trine Rønning, Ragnhild Gulbrandsen og Hege Riise er nærmeste utfordrere. Når laget bytter over til 4-4-2, er Dagny Mellgren/Marianne Pettersen og Dagny Mellgren/Ragnhild Gulbrandsen de mest sannsynlige konstellasjonene.

Per i dag synes det som 15-16 av spillerne i VM-troppen er klare. Om de siste plassene kjemper blant andre Ingvild Stensland, Heidi Pedersen, Anne Tønnessen, Kristine Edner og Leni Larsen Kaurin. Også andre har sjansen, det er bare å være god nok. Men husk deadline, som nærmer seg med stormskritt. 25. august er det for seint å slå til hvis du har ambisjoner om VM-spill.