Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arne skal trene dem gule og blå

IFK Göteborg må regne med å doble treningsdosene med Arne Erlandsen som trener.

-  Det kommer til å bli flere - og lengre - økter enn de har hatt i år, spesielt i den siste fasen før sesongen starter, sier Erlandsen til Dagbladet.

44-åringen har fått rapporter om at IFK-spillerne har fått sitt grunnlag gjennom sju til ni treninger i uka. I Lillestrøm har Erlandsen sverget til to økter daglig.

Han vil foreløpig ikke si for mye om hvilke treningsmetoder han vil ty til, og har heller ingen andre slående programerklæringer.

Ti år nok

-  Jeg har fortsatt ikke møtt spillerne, og må se an gruppa og fasilitetene skikkelig først. Men det blir ikke veldig annerledes enn i Lillestrøm, sier han.

Og der har du hans mål for neste sesong:

-  Spillere og klubb må ha et intenst ønske om å bli bedre gjennom å trene mye. Gjør vi det, skal vi kunne avgjøre kamper til vår fordel. Han vil ikke bekrefte hvilke klubber som har vært inne i bildet etter at han ble ledig på markedet, men svarer slik på spørsmålet om hvorfor han vraket Tromsø:

-  Jeg følte at ti år som trener i Norge var nok. IFK var det rette alternativet for meg nå.

Hans første kamp som blåhvit trener kommer allerede på torsdag, med Magne Hoseth og FC København på motsatt banehalvdel.

-  Hva er målet for Royal League?

-  Det er å vinne kamper, og gå videre fra gruppa.

-  Tror du noen fra Tippeligaen kan bli med deg over grensa?

-  Flere derfra kan være gode nok for IFK. Men jeg vil ikke kommentere navn før jeg har fått sett hvilke behov vi har, og hva vi har økonomi til.

-  Arne krever mye

Mange har spekulert på om svenske Magnus Powell vil følge Arne Erlandsen ut av Åråsen. Dette vil ikke Lillestrøm-kapteinen kommentere, men han bekrefter at gamletreneren er en tøffing også med kjegler og stoppeklokke.

-  Arnes filosofi er at du skal trene som du spiller. Selv om blant andre Åge Hareide har sørget for at treningsdosene i Sverige har økt, vil Arne kreve ekstremt mye av IFK-spillerne når det gjelder aggressivitet og konsentrasjon.

TREKKER I TRØYA: Arne Erlandsen med sine nye farger - blått og hvitt - i går. - Ti år som trener i Norge var nok. IFK var det rette altenativet for meg nå, sier Erlandsen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media