Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arnes 10 øyeblikk

Arne Scheie og TV-seerne har opplevd gylne landslagsøyeblikk før kveldens batalje. Her er Arnes ti utvalgte.

NRK startet TV-sendinger av tippekamper 29. november 1969. Siden har det vært mange store fotballøyeblikk med klubb og landslag på norsk TV. Lørdagens kamp mellom Danmark og Norge kan bli et slikt. Arne Scheie mener dette er hans store øyeblikk med landslaget siden TV-sendingene startet.

Norge - England 2 - 1, Ullevaal Stadion 9. september 1981

- En til de grader fokusert kamp. Noen mente til og med at Norge skulle «legge seg» slik at England vant og kom seg til VM.

Dansketapet i 1985

- Vi tapte 1- 5 mot Danmark på Ullevaal etter å ha ledet 1- 0. Baklengsene raste inn etter at Åge Hareides ulykksalige tilbakespill startet det hele.

Italia slås i juni 1991

- EM-kvalifiseringen mot Italia. Vi vant 2- 1 etter at Drillo før kampen hadde sjokkert pressen ved å si han var glad for at alle de italienske stjernene kom.

Brakseieren i 1993

- Vi slo San Marino 10- 0 på Ullevaal. Kanskje ingen stor fotballbegivenhet. Men likevel...

Rekdals wembleyscoring 2. juni 1992

- Vi spilte uavgjort 1- 1 mot England på selveste Wembley. Kjetil Rekdals scoring blir husket lenge av mange.

Uavgjort i Nederland

- Vi spilte uavgjort mot Nederland på bortebane. 0 - 0 etter at nederlenderne hadde presset voldsomt. Foran kampen var det hysteri i Norge, og det ble satt opp ekstrafly til Nederland.

Polen-seieren

- Mange har kanskje glemt våre gode kamper mot Polen. Vår 1 - 0-seier på hjemmebane i september 1993, scoring av Jostein Flo, førte til den berømte kjøreturen gjennom oslogatene etterpå. Seinere slo vi Polen 3- 0 borte.

VM-kampen mot Mexico

- VM i 1994 ble ingen stor norsk opplevelse, men 1- 0-seieren over Mexico var et stort øyeblikk for meg og mange TV-seere.

Brasil-kampen!

- En kamp der verken tv-seerne eller norsk presse hadde de store forventningene på forhånd. Flo og Rekdals scoringer gjorde spekulasjoner om tap til skamme. Marokko-kampen, som endte 2- 2, kommer jeg heller ikke til å glemme. Foran Italia-kampen var det elleville tilstander i norske medier. Men det hjalp ikke...

Spania 2000

- EM-kampen mot Spania for tre år siden er et av de siste store øyeblikk. Vi vant 1- 0.

DEN UTENKELIGE SEIEREN: Kjetil Rekdal feirer vinnermålet mot Brasil, sammen med Ronny Johnsen og Stig Inge Bjørnebye.
DEN KLASSISKE SEIEREN: Tom Lund mot England i 1981.
FØRSTE SJOKK FRA DRILLO: Lars Bohinens mål mot Italia i 1991.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media