Arnesen: - En fantastisk idrettsmann takket av

Alpin-Norge hyller Aamodt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Kjetil André Aamodt er en fantastisk idrettsmann. I dag må vi bare hedre minnet om hans fantastiske resultater, sier Marius Arnesen til NTB.

Den norske landslagssjefen var en av de få som visste hva som ville komme i forbindelse med Idrettsgallaen på Hamar lørdag kveld, der Aamodt ga beskjed om at karrieren er over.

- Jeg visste vel rundt nyttårstid at Kjetil ville gi seg. Det har vært mye fram og tilbake rundt dette. Han har tenkt veldig mye den siste tiden, men valget han har gjort er veloverveid, så vi må bare respektere det, sier Arnesen videre.

Aamodt har kjørt nesten 500 renn i verdenscupen. Han vant totalcupen i 1994, men det er i første rekke som mesterskapskjører han vil bli husket.

Etter å ha dominert junior-VM i 1989 sammen med Lasse Kjus, sikret han seg etterpå 20 medaljer i VM og OL. Det ble fire OL-gull. Det første kom i 1992 i Albertville, og det siste i Torino for et snaut år siden.

- Kjetil snakket om å komme tilbake til rennene i Chamonix. Det var ikke bare tull det, men det var mye fram og tilbake. Til slutt endte det med at han hadde tenkt å annonsere på en pressekonferanse at han ville gi seg, men slik gikk det altså ikke, sier Arnesen.

Ikke overraskende

- Det kom vel ikke som en bombe på meg at Kjetil valgte å gi seg nå. Jeg har jo snakket mye med ham, så jeg har fått et klart inntrykk av at karrieren gikk mot slutten, sier Hans Petter Buraas til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer