SLUTTER: Marius Arnesen (t.h.) slutter som landslagstrener for Aksel Lund Svindal og de andre alpingutta etter fem år. Foto: Alessandro Trovati, AP/Scanpix
SLUTTER: Marius Arnesen (t.h.) slutter som landslagstrener for Aksel Lund Svindal og de andre alpingutta etter fem år. Foto: Alessandro Trovati, AP/ScanpixVis mer

Arnesen slutter som alpinsjef

- Den beste treneren jeg kunne bedt om, sier Aksel Lund Svindal.

||| (Dagbladet): Marius Arnesen (38) slutter som sjef for alpinlandslaget, melder skiforbundet i en pressemelding.

Arnesen sier det har vært en vanskelig beslutning å ta etter fem år som sjef for herrelandslaget.

- Det er summen av mange ting som gjør at jeg slutter, men har kommet til et veiskille i livet mitt. Endelig gleder jeg meg til å prioritere familien på en annen måte enn før, sier han.

Aksel Lund Svindal er lei seg for å miste treneren som har vært veldig viktig for ham.

- Han er den beste treneren jeg kunne bedt om. Ikke bare når ting går bra, han var like viktig da jeg ble skadd i 2007, skriver Aksel på hjemmesiden sin.

Lund Svindal forteller at han hadde en lang prat med Arnesen i går kveld.

- Men nå har han fattet sin beslutning, og jeg forstår valget hans. Han reiser like mye som jeg gjør, og det er tøft å kombinere med familieliv, skriver Aksel.

Alpinesset synes likevel det er synd at Arnesen gir seg.

- Jeg har utrykt gang på gang hva Marius betyr, og han har vært sjef for fem av de mest begivenhetsårene i livet mitt. Han sto for en trygghet hvor jeg kunne overlate mange beslutninger til ham. Marius kunne uten problemer ta avgjørelser for meg, og det tar selvfølgelig tid å bygge opp den tillitten, sier Aksel i pressemeldingen fra skiforbundet.