Arni er klar for Brugge-dans

Han er ikke helt sikker på hvor mange landskamper han har for Island (tallet er 48), men Mesterligaen kan han alt om. Også de i Brugge.

BRUGGE (Dagbladet): Arni Gautur Arason tar med seg seks tidligere mesterligakvalifiseringer inn i Vålerengas skjebnekamp mot Brugge. Og kanskje best av alt - han har vært her før. I 1998, med Trond Sollied som Rosenborg-trener, gikk trønderne videre etter 2- 0 på Lerkendal og 2- 4 på kveldens arena . Og han husker lettelsen, den helt enorme lettelsen.

Og gleden.-  Den siste vil alltid være den beste, sånn er det bare, sier Arni Gautur Arason til Dagbladet. -  Men når det er sagt - går Vålerenga videre i kveld, vil det bli noe ekstra også. For denne klubben har ikke gjort det før, og derfor går det ikke an å sammenlikne VIF og RBK.

RBK måtte vinne

-  I Rosenborg følte vi presset - her i Vålerenga har vi bare forventninger og store sommerfugler i magen.Arason bruker ordet lettelse når han minnes de store kvalifiseringskveldene med Rosenborg. Det ble nemlig sånn etter hvert - trønderne skulle jo til Mesterligaen.

Og noen ganger var de til og med favoritter da UEFAs millioner bare var to ganger nitti minutter unna.Lettelsen over å klare det ble ikke mindre av den grunn.

-  Fordi vi vant så mye i Norge, ble lista flyttet, sier Arason. -  Mesterligaen ble etter hvert det folk i Trondheim var mest opptatt av. Og ja, seriegullene klubben vant på rekke og rad var selvfølgelig veien inn, men det var Mesterligaen som ble det store krydderet.

-  Og derfor vokste presset.

Erfaring i bånn

SOMMERFUGLER: Arni Gautur Arason tar med svært viktig mesterligarutine inn i Vålerengas skjebnekamp mot Brugge i kveld. Han gleder seg. - I Rosenborg følte vi presset - her i Vålerenga har vi bare forventninger og store sommerfugler i magen. Foto: Arnt E. Folvik
SOMMERFUGLER: Arni Gautur Arason tar med svært viktig mesterligarutine inn i Vålerengas skjebnekamp mot Brugge i kveld. Han gleder seg. - I Rosenborg følte vi presset - her i Vålerenga har vi bare forventninger og store sommerfugler i magen. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

Når Vålerenga møter Brugge i kveld, er utgangspunktet et helt annet. Det vil også festen bli - om VIF-keeperen lykkes igjen. Og på vei mot den formen som brakte Vålerenga i mesterligaposisjon i fjor høst, er Arason kanskje den viktigste spilleren. Samtidig er han den med mest ro og erfaring.

-  Her vil det bare handle om glede. Det å kvalifisere seg til Mesterligaen er det største en klubbspiller i Norge kan oppleve. Og på toppen av det vil en plass blant de beste bli en enorm bonus for klubben.

-  Det vil bli helt sinnssykt.Det Arason ikke snakker om, men som han vil være glad for den dagen kontoen eventuelt blir påplusset, er bonusen på rundt en million kroner. Den han har mottatt seks ganger på Lerkendal.

-  Det er ikke viktig nå, sier han. -  Det er ikke pengene dette i første rekke handler om. Men klarer vi det, vil også bonusen bli en del av den store gleden.

-  Det kan bli mye å feire i kveld.

Arni Gautur Arason er den eneste VIF-spilleren som ikke står i fare for å bli sliten på grunn av det massive kampprogrammet. Eller for å si det på en annen måte - han er ikke en av dem Kjetil Rekdal vurderer å rullere sjøl om han får fire landskamper for Island på toppen.

-  Keepere blir slitne på en annen måte, sier han. -  Når det er mange kamper kjenner du det selvfølgelig litt på kroppen, men det er i hodet du først og fremst merker det. Men jeg liker et tøft kampprogram - det er de viktige kampene som er best å spille. Og i høst blir alt like viktig.

Et lykkelig valg

Arni Gautur Arason smiler lykkelig over valget han tok i fjor sommer. Da han sa ja til Vålerenga.

-  Tidspunktet var perfekt. Jeg kom til en klubb som skjøt fart. Og sjøl om jeg så muligheter for at Vålerenga kunne lykkes på sikt, var jeg ikke i nærheten av å tro på det vi er midt oppe i nå. Jeg var veldig heldig med timingen.

Arni Gautur Arason tror på en hektisk kveld i Brugge. Spesielt fra start - da regner han med massivt trøkk fra det belgiske mesterlaget.

-  Men jeg tror vi klarer det. Jeg tror vi klarer det fordi vi nesten alltid scorer mål. Og det er slik hele laget tenker - vi har ingen ting å forsvare eller å være redde for. Og derfor gleder vi oss.

-  I høst ønsker vi å vinne alt.