Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arni Gautur Arason skriver ny RBK-kontrakt

Kvalifisering til Champions League 2. runde: Rosenborg- Shelbourne 1- 1. Sammenlagt: 4- 2. Rosenborg-keeper Arni Gautur Arason har bestemt seg: Han ønsker å skrive ny kontrakt med Rosenborg.

Samtidig vurderer agent Erik Solér å gjøre trønderklubben til ny arbeidsgiver for Start-keeper Espen Johnsen.

Rosenborg møter ungarske Dunaferr i tredje kvalikrunde til Champions League etter 4-2 sammenlagt mot irske Shelbourne. Men makan til baklengsmål som gårsdagens har Arni Gautur Arason aldri sluppet inn. Etter 58 minutter tok Shelbourne ledelsen:

- Det kom en heading mot meg, og jeg holdt ballen lett, sier Arason.

Dommer Massimo Busacca fra Sveits snudde ryggen til situasjonen og løp mot midtbanen. Da tok innbytter Richard Foran rennafart fra fem meter og dundret rett inn i Arason, som mistet ballen inn i nettet. Et soleklart frispark som alle andre enn Busacca og linjemannen så.

- Ikke noe mer å si om det, sier trener Nils Arne Eggen.

- Det hadde blitt betydelige protester om det målet hadde blitt godkjent på trening, sier assistenttrener Ola By Rise.

Dårlig dommer

Elendig dømming bidro i stor grad til å gjøre kampen minimalt underholdende. Shelbourne-spillerne benyttet seg av dommertrioens handlingslammelse og gikk inn i taklingene med stor helserisiko - for RBK-gutta.

Dette preget Rosenborg-spillerne. Så lenge trønderne hadde tre mål å gå på for å miste avansementet, var det aldri noe poeng å løfte aggressiviteten og dermed øke risikoen for å pådra seg stygge skader.

Fredrik Winsnes var nærmest sjukelista da målscorer Foran kom rusende og satte knottene rett i hælsena på legestudenten.

- Vi førte kampen, og gikk videre. Det er vi fornøyd med, sier Nils Arne Eggen.

Ørjan Berg sikret uavgjort på heading fra Skammelsruds corner elleve minutter før slutt.

Ikke Bosman

Men avansementet var ikke gårsdagens gledeligste melding i Rosenborg-leiren. Keeper Arason har nå bestemt seg for ikke å benytte seg av Bosman-dommen.

- Vi er i forhandlinger, og jeg vil skrive ny kontrakt med Rosenborg, sier han.

- Så fint da, sier Ola By Rise.

Neppe lenge i RBK

Forhandlingene føres av agent Erik Solér. Han er også agent for attraktive Espen Johnsen i Start. Solér ser gjerne at Johnsen havner i Rosenborg - han også.

- En fascinerende tanke. Kanskje om et år, sier Solér.

For Solér tror ikke det lar seg gjøre å holde Arason i Trondheim i mange år:

- Akkurat nå er han lettere å selge enn Espen Johnsen, sier Solér.

VIL BLI: RBK-keeper Aarson er Bosman-<br>spiller fra nyttår, men ønsker seg ikke vekk fra klubben som går mot sin sjette Champions League-sesong.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media