Arni ordnet opp i debuten

Etter 45 minutter i engelsk fotball hadde Arni Gautur Arason sluppet inn tre mål. Etter 90 gikk han og Manchester City til 5. runde i cupen.

Manchester City snudde 0- 3 til 4-3 på White Hart Lane denne sinnssyke fotballkvelden i London. Og ikke bare det - de gjorde det etter at Nicolas Anelka ble skadet midtveis i første omgang og Joye Barton måtte i dusjen på grunn av usportslig opptreden.

Med 10 mann mot 11 vant altså City retten til å møte nabofienden United om halvannen uke.

Arason, som fikk sin debut fordi Englands landslagskeeper David James har spilt FA-cup for West Ham, fikk verken skyld eller riper i keeperhanskene da Ledley King, Robbie Keane og Christian Ziege i tur og orden «avgjorde» for Tottenham før pause. Men det var på papiret - i virkeligheten gjorde nemlig City det umulige.

Og så gikk det som det skal gå i et skikkelig fotballeventyr etter at Sylvain Distin, Paul Bosvelt og Shaun Wright-Phillips hadde utliknet raset fra første omgang.

Innbytter Jonathan Macken scoret selvfølgelig Manchester Citys seiersmål på overtid.

Og islandske Arni Gautur Arason får skryt og omtales som en av de viktigste bidragsyterne til triumfen etter sine første minutter i England.

Da City var på vei mot det kommende cupdramaet mot Manchester United, leverte han flere strøkne redninger. Og slik blir den tidligere RBK-keeperen en garantert sisteskanse mot United.

STØ SISTESKANSE: Eks-RBK'er Arni Gautur Arason redder for Manchester City i går.