Arni sperrer for framtida

TRONDHEIM (Dagbladet): Espen Johnsen kom til Rosenborg som Norges største keepertalent, mannen som skulle stå for landslaget i framtida. Nå sliter 22-åringen benken, mens islandske Arni Arason står i mål.

Da Espen Johnsen kom til Rosenborg før fjorårssesongen, ble han regnet som Norges desidert største keepertalent. Siden har sørlendingen slitt benken.

Johnsen legger ikke skjul på at han er svært frustert over dagens situasjon.

- Jeg lei av å sitte på benken og bare spille 2.-divisjonsfotball. Jeg er 22 år - det er en grense for hvor lenge jeg kan betraktes som et talent, sier Johnsen.

Planer om landslagsspill har han lagt fra seg inntil videre - først må han erobre plassen på Rosenborg.

Lenge å vente

Men Johnsen skyver nok ikke Arni Gautur Arason ut av laget. Islendingen regnes av mange som eliteseriens jevneste og beste keeper.

- Jeg kan ikke føle dårlig samvittighet for at Espen må slite benken. Alle keepere vil stå for førstelaget, sier Arason.

Espen Johnsen sier han anser konkurrenten som eliteseriens beste keeper, men mener sjøl han er god nok til å spille på toppnivå i Norge. Han understreker dessuten at han blir godt tatt vare på i Rosenborg.

Arason var i Johnsens situasjon for tre år siden. Da var Jørn Jamtfall Rosenborgs førstekeeper, og islendingen satt på sidelinja i to sesonger.

- Jeg skjønner Espen godt, og han må vurdere fortløpende om han er tjent med å bli her. Da Jamtfall sluttet, jobbet Rosenborg med å hente inn en ny keeper. Hvis det hadde skjedd, hadde jeg dratt, sier Arason.

Espen Johnsen føler seg trygg på at han - hvis han blir i Rosenborg - vil bli førstekeeper før eller siden.

- Spørsmålet er hvor lang tid det tar før Arni blir solgt. Men jeg har begynt å tenke på alternativer. Jo lengre tid det går uten at jeg får spille, jo mer lei blir jeg, sier Johnsen.

Myhre best

I år har han bare spilt én offisiell kamp for førstelaget - cupkampen mot 2.-divisjonslaget Byåsen.

- Jeg utviklet meg mye det første året i Rosenborg. I år vet jeg ikke helt om dette har fortsatt. Jeg er avhengig av å stå på høyeste nivå, sier Johnsen.

På spørsmål om hva han og Arason mener om keepersituasjonen i Norge for øyeblikket, svarer begge at de synes nivået er jevnt bra, men at savnet av en Erik Thorstvedt-type er merkbart.

- Men Thorstvedt var eksepsjonelt bra, det blir nesten feil å sammenlikne med ham, sier Espen Johnsen.

Begge framhever Thomas Myhre som Norges beste keeper - og et klart førstevalg på landslaget. Arason erkjenner imidlertid at Norge kan få et problem hvis Myhre ikke får spille førstelagsfotball i Sunderland.

Bak Myhre er de dessuten usikre på hvem som banker på landslagsdøra.

- Frode Olsen, Ivar Rønningen, Terje Skjeldestad og jeg sjøl er vel alle inne i bildet. Muligens også Espen Baardsen, og jeg vet ikke om Erik Holtan kanskje burde vært vurdert, sier Espen Johnsen.

I ANNEN REKKE: Espen Johnsen slipper ikke til i Rosenborgs mål, så lenge islandske Arni Gautur Arason fortsetter med storspillet. - Jeg er lei av å sitte på benken, sier en frustrert Johnsen.