INGEN NASJONALSANG: VM-kampen mellom Frankrike og Honduras fikk en bisarr innledning da spillerne ventet forgjeves på nasjonalsangene. Foto: EPA / MOHAMMED MESSARA / NTB Scanpix
INGEN NASJONALSANG: VM-kampen mellom Frankrike og Honduras fikk en bisarr innledning da spillerne ventet forgjeves på nasjonalsangene. Foto: EPA / MOHAMMED MESSARA / NTB ScanpixVis mer

Arrangørblemme: Spilte ikke nasjonalsangene før kampen

- Nå blir den stakkars kapellmesteren utestengt i 90 dager av FIFA.

VM-kampen mellom Frankrike og Honduras fikk en bisarr innledning da spillerne ventet forgjeves på nasjonalsangene.

Lagene stilte som vanlig opp for avspilling av nasjonalsangene, men musikken uteble. Dommeren ga beskjed om at spillerne skulle starte med de obligatoriske håndtrykkene og stille opp til kamp.

De måtte deretter stå flere minutter og vente på avspark fordi kampen ikke kan settes i gang før det oppsatte tidspunktet.

- FIFA og den lokale organisasjonskomiteen sier seg lei for at lydsystemet ikke fungerte som det skulle og at nasjonalsangene til Frankrike og Honduras derfor ikke kunne spilles. Vi undersøker grunnen til dette og arbeider med å utbedre feilen, heter det i en uttalelse fra det internasjonale fotballforbundet.

Da var hendelsen allerede flittig kommentert på sosiale medier.

- Nå blir den stakkars kapellmesteren utestengt i 90 dager av FIFA, tvitret den tyske tidligere landslagsspilleren Christoph Metzelder med en referanse til den omstridte utelukkelsen av Franz Beckenbauer.

(NTB)