VISTE SEG FRAM: Tottenham-spillerne scoret seks ganger foran en hvit vegg av lagets norske fans på Ullevaal. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix
VISTE SEG FRAM: Tottenham-spillerne scoret seks ganger foran en hvit vegg av lagets norske fans på Ullevaal. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpixVis mer

Arrangøren går med millionunderskudd - til tross for Tottenham-fest på Ullevaal

Kane tilbake med to mål i 6-1-seier over Inter.

  • Tottenham - Inter 6-1 (2-1)

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Arrangør Sport Executive måtte fortvilet konstatere at bare rundt 7000 tilskuere hadde løst billett for å se storkampen mellom Tottenham og Inter på Ullevaal stadion i kveld, noe som etter det Dagbladet kjenner til medfører et underskudd i millionklassen.

Tilskuerne som kom kan imidlertid ikke ha angret: De fikk se engelskmennene, og spesielt Harry Kane, skinne som den varme Oslo-sola da laget vant hele 6-1 i lagets generalprøve til Premier League.

For selv om det var forrige sesongs toppscorer i England sin første match etter sommerferien, var ikke Kane rusten. I stedet banket 23-åringen inn to mål umiddelbart. Samtidig bidro lagkameratene Erik Lamela, Dele Alli, Vincent Janssen og Shayon Harrison alle med hver sin scoring mot et ydmyket italiensk mannskap.

- Det var deilig. Som spiss føles det alltid godt å score mål. I min første kamp tilbake, var det akkurat det jeg ønsket. Så vant vi 6-1 i tillegg, som er et fantastisk resultat, forteller Kane til Dagbladet.

Pinlig Inter-opptreden

Noen vil kanskje være flaue over at det var relativt få tilskuere på Ullevaal i kveld, men Inter-spillerne skulle nok ønsket at det ikke var noen i det hele tatt som fikk med seg deres uhyre svake prestasjon.

Bare drøyt tre minutter gikk det før Kane banket inn Tottenhams første mål, etter et kontroversielt idømt straffespark fra kampleder Svein-Erik Edvartsen.

Kroatias EM-komet Ivan Perisic utlignet riktig nok til 1-1 midtveis ut i første omgang, men etterpå var Inter aldri i nærheten av noe som helst. I stedet kombinerte Tottenham seg gjennom forsvaret deres utallige ganger og ga fansen ytterligere fem nettkjenninger å juble for.

- Det er ingen kamper som er perfekt, men selvtilliten vår vokser av dette. Det var en god opplevelse, sier Tottenham-stopper Toby Alderweireld.

Stjernene markerte seg

I forkant av kampen uttalte Spurs-manager Mauricio Pochettino at kveldens kamp var spesielt viktig med tanke på å finne tilbake til godfølelsen fra forrige sesong.

Etter 5-1-tapet i serieavslutninga mot et allerede nedrykksklart Newcastle, hadde London-klubben noe å rette på. Også to av sommerens tre tidligere treningsmatcher hadde endt med nederlag.

Med EM-spillerne tilbake på laget, var det imidlertid som å se Tottenham på sitt beste i Premier League forrige sesong, noe som vil glede London-klubbens argentiske sjef foran neste ukes ligaåpning borte mot Everton. Nå ser Alderweireld frem til å starte titteljakten.

- Vi må bare ta kamp for kamp. Sist sesong startet vi ikke så bra. Det ønsker vi å gjøre nå. Forhåpentligvis starter vi med en seier mot Everton. Vi vil prøve på det samme som i fjor, bare bedre. Vi jobber hardt hver dag for å få en god sesong, forklarere belgieren til Dagbladet.