JAKTER GULL: Magnus Moan får det som han vil hva gjelder løypa på Lugnet skistadion. Hele løypa kombinertløperne går er saltet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
JAKTER GULL: Magnus Moan får det som han vil hva gjelder løypa på Lugnet skistadion. Hele løypa kombinertløperne går er saltet. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Arrangøren har snudd etter slakten - fordel Moan

Løypa er saltet.

(Dagbladet): Arrangøren saltet hele løypa før damestafetten og Norges marsj mot gull.

De gjør det samme før kombinertgutta skal ut og gå på Lugnet skistadion.

Det er en fordel for både Magnus Moan og Håvard Klemetsen.

Begge er med i medaljekampen. Håvard Klemetsen går ut 25 sekunder bak ledende Bernhard Gruber, Moan følger 47 sekunder bak østerrikeren. 

- Passer meg veldig bra Saltingen av løypa gjør at begge ser fram mot de ti kilometerne som venter. Saltet binder den fuktige snøen sammen, som gjør at løypene blir fastere.

- Det passer meg veldig bra at de stenger løypa for all oppvarming og salter, sier Moan til NRK.

- Jeg skal fighte og gå for en topplassering. Jeg har følt meg bra de siste dagene og jeg gikk bra på det første individuelle løpet. Planen er å ligge i rygg på Eric Frenzel hele veien, da er jeg med og fighter om medaljene, forklarer Klemetsen til statskanalen. 

- Det absolutt beste Avgjørelsen om å salte hele løypa ble tatt onsdag kveld av juryen etter at det ble løsere og løsere under herrenes 15-kilometer.

Arrangøren fikk kritikk av både løpere og støtteapparat etter rennet

- Alle så vel på onsdag at de burde saltet da også. Juryen tok avgjørelsen på lagledermøtet på i går, forklarer kombinertsjef Sverre Rotevatn til NRK.

- Magnus er på skuddhold, og Håvard ligger i ei fin gruppe og kan forhåpentligvis få en bra reise. At løypa saltes er det absolutt beste, fortsetter kombinertsjefen.

Langrennet starter klokka 15:15.