Arrangøren slaktes igjen: - Vi måtte ta høye kneløft opp den ene bakken

Didrik Tønseth har ikke gått i verre løyper.

DÅRLIGE FORHOLD: Didrik Tønseth (bildet) og Niklas Dyrhaug slakter forholdene i VM-løypa. - Ikke et VM verdig, mener Dyrhaug.
Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
DÅRLIGE FORHOLD: Didrik Tønseth (bildet) og Niklas Dyrhaug slakter forholdene i VM-løypa. - Ikke et VM verdig, mener Dyrhaug. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FALUN/OSLO (Dagbladet): Femmila er kjent for mange dramatiske renn. Drama ble det nok av i Falun på VMs avslutningsdag også.

Etter nesten to og en halv time på ski, kom Petter Northug som en kanon bakfra og spurtslo samtlige konkurrenter. På veien passerte han tre nordmenn.

Både Niklas Dyrhaug og Didrik Tønseth gikk sin første mesterskapsfemmil. Etter målgang slakter de løypa.

- Man må gå fiskebein/høye kneløft i partier, sier Tønseth til NRK.

Billigsalg Noen minutter senere overfor Dagbladet utdyper han.

- Det er godt å bli ferdig. Det var greit flere steder, men det er bunnløst i sporet. Det er vanskelig å gå ordentlig på ski. Det er ikke noen tekniske finesser ute og går. Det kunne nok vært gjort litt andre grep. Med saltet, det ryktes at de bruker feil salt. De kjøpte billigsalt fra sprinten i Trondheim, hørte jeg, på tilbud. Noen må gå, spøker Tønseth.

Trønderen får støtte hos kompisen Dyrhaug.

- Jeg er enig med Didrik. Så spesielle forhold har jeg ikke vært med på før. Jeg tror det var en halvmeter med sukker oppe i sprintløypa, sier Dyrhaug til NRK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.