DÅRLIGE FORHOLD: Didrik Tønseth (bildet) og Niklas Dyrhaug slakter forholdene i VM-løypa. - Ikke et VM verdig, mener Dyrhaug.
Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
DÅRLIGE FORHOLD: Didrik Tønseth (bildet) og Niklas Dyrhaug slakter forholdene i VM-løypa. - Ikke et VM verdig, mener Dyrhaug. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Arrangøren slaktes igjen: - Vi måtte ta høye kneløft opp den ene bakken

Didrik Tønseth har ikke gått i verre løyper.

FALUN/OSLO (Dagbladet): Femmila er kjent for mange dramatiske renn. Drama ble det nok av i Falun på VMs avslutningsdag også.

Etter nesten to og en halv time på ski, kom Petter Northug som en kanon bakfra og spurtslo samtlige konkurrenter. På veien passerte han tre nordmenn.

Både Niklas Dyrhaug og Didrik Tønseth gikk sin første mesterskapsfemmil. Etter målgang slakter de løypa.

- Man må gå fiskebein/høye kneløft i partier, sier Tønseth til NRK.

Billigsalg Noen minutter senere overfor Dagbladet utdyper han.

- Det er godt å bli ferdig. Det var greit flere steder, men det er bunnløst i sporet. Det er vanskelig å gå ordentlig på ski. Det er ikke noen tekniske finesser ute og går. Det kunne nok vært gjort litt andre grep. Med saltet, det ryktes at de bruker feil salt. De kjøpte billigsalt fra sprinten i Trondheim, hørte jeg, på tilbud. Noen må gå, spøker Tønseth.

Trønderen får støtte hos kompisen Dyrhaug.

- Jeg er enig med Didrik. Så spesielle forhold har jeg ikke vært med på før. Jeg tror det var en halvmeter med sukker oppe i sprintløypa, sier Dyrhaug til NRK.

- Det er ikke et VM verdig, fortsetter Dyrhaug overfor Dagbladet.

- Fantastisk Nysnø og sein salting gjorde at løypene ble utrolig løse utover i løpet.

- Det var snø opp til knærne. Det var utrolig dårlig preparert, sier Daniel Richardsson om forholdene.

De dårlige forholdene gjorde det umulig å gå fra i front. Anders Södergren prøvde uten å lykkes. I stedet var nesten 20 utøvere samlet på vei inn til stadion siste gang.

- Det var helt slutt etter 20 kilometer. Da sluknet både armer og bein. Jeg fikk bare være med på nåde etter det, sier Martin Johnsrud Sundby om sitt løp.

Han takket værgudene for at han ikke ble hektet av.

- Det var helt fantastisk at det snødde så mye.