Arrangørtabbe sendte Sundby videre - så var han slått ut

Emil Iversen manglet stavene før rennstart

Arrangørtabbe sendte Sundby videre - så var han slått ut

Martin Johnsrud Sundby trodde han var videre i prologen. Det stemte ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TOBLACH/OSLO (Dagbladet): Det oppsto full forvirring i Toblach underveis i herrens sprintprolog. Flere av utøverne som gikk i mål fikk ikke tidene sine registrert og noen ble også registrert med for gode tider.

En av dem var Martin Johnsrud Sundby, som først gikk inn til det som virket som en trygg plass plant topp 30. Men dette ble seinere endret, og Sundby ble flyttet fra en 24. plass til en 43. plass.

- Jeg trodde jeg var videre, men så er jeg ikke det likevel. Det var kjedelig, innrømmer Sundby til NRK etter den tunge beskjeden.

– Det er sånt som skjer, men det er selvfølgelig kjipt for dem som tror de er inne og forbereder seg på det, men stor dramatikk er det ikke. Det er heller ingen stor dramatikk at ikke distanseløperne tok seg videre fra prologen. Det var vi forberedt på, sa landslagstrener Eirik Myhr Nossum.

Beklager feilen

Dermed ble flere utøvere offer for en arrangørfeil, som til syvende og sist ble rettet opp. Rennsjef Pierre Mignerey beklager overfor de som ble utsatt for feilen og bekrefter at listene nå er korrekte.

– Vi mistet kontaken mellom start og tidtakerrommet, men vi har et backup-system, så vi kunnne få fram de korrekte tidene manuelt i etterkant, sier FIS' rennsjef Pierre Mignerey.

- Vi er nødt til å finne ut av hva som har skjedd, men trolig har en kabel gått i stykker. Det viktigste er at det ble rett til slutt og at vi vet at dette er de rette tidene, sier Mignerey til Expressen.

Sundby var ikke eneste nordmann som ikke gikk videre. Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund, Sjur Røthe og Didrik Tønseth er også ute.

Dermed må flere av de norske distansekanonene se langt etter bonussekunder fra dagens sprint. Vinneren får hele 60 sekunder.

Mistet stavene

Det gjorde imidlertid Johannes Høsflot Klæbo vant sprintprologen. Ellers er Emil Iversen, Sindre Bjørnestad Skar, Eirik Brandsdal og Finn Hågen Krogh videre.

Av dem må Emil Iversen finne seg i å være den største favoritten sammenlagt i Tour de Ski etter sinn fenomenale sesongstart.

Men allerede før start på lørdagens prolog, ble det dramatikk for 27-åringen.

Rennstavene hans var nemlig ingen steder å se.

- Nei, jeg vil ikke si det er veldig dramatisk. Jeg manglet bare rennstavene mine. Juleribba og -kakene har nok gjort meg litt ufokusert, sier Iversen til NRK.

Han gikk riktignok prologen - med staver - men må ut og finne seg noen nye fort som svint.

- Jeg må ha noen som ikke er så hardt brukt. Så jeg må bort i sportsbutikken og kjøpe staver, sier Iversen.

Utslagsrundene går fra klokka 14.30.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer