Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arrene minner Lescott om at han kunne vært død

Nå blir han tidenes nest dyreste back.

MOTGANG: Til tross for synlige arr i pannen er det lite fra den alvorlige ulykken han ble utsatt for i barndommen som stopper Joleon Lescott i dag. Han sparer hvertfall ikke på kruttet i hodeduell med Andorras Xavier Andorra. Foto: SCANPIX/AFP/Glyn Kirk
MOTGANG: Til tross for synlige arr i pannen er det lite fra den alvorlige ulykken han ble utsatt for i barndommen som stopper Joleon Lescott i dag. Han sparer hvertfall ikke på kruttet i hodeduell med Andorras Xavier Andorra. Foto: SCANPIX/AFP/Glyn Kirk Vis mer

(Dagbladet.no): Manchester Citys jakt på ham ble stemplet som forkastelig av Everton, hans egen oppførsel ble stemplet som uprofesjonell av manager David Moyes, men søndag ble de mørkeblå enige med de litt lysere blå om en overgang for Joleon Lescott.

City betaler trolig rundt 220 millioner kroner for å kunne vise fram stopperen i løpet av dagen. Det gjør ham til den nest dyreste forsvarsspilleren i Premier League-historien, bare slått av Manchester Uniteds Rio Ferdinand (325 mill).

Ikke verst for en spiller som vet han er heldig som er i live etter den grusomme bilulykken som etterlot ham med det karakteristiske arret i pannen.

Dratt under bil
Lescott var bare fem år da han ble truffet av en bil på skoleveien. Han ble dratt under bilen langs asfalten, ikke ulikt den såkalte «mirakeljenta» Susanne Auke i Slemmestad.

Guttungen pådro seg store hodeskader, og var svært heldig som unnslapp omfattende operasjoner med livet i behold. Det synlige arret i pannen er en lett bør å bære etter den dramatiske hendelsen.

- Mange har endt opp verre enn det jeg gjorde. Jeg så en annen liten gutt på sykehuset som kom inn uten en eneste synlig skramme. Men han hadde fått hjerneskader etter å ha blitt truffet av et sidespeil, forteller Lescott til Daily Mail.

- Jeg vet det var en stund mamma og pappa ikke trodde det ville gå så bra som det gjorde, men heldigvis gjorde legene det de er gode til. Jeg har et arr, men det er ingenting å bry seg om, sier 27-åringen.

Kneskade ødela hel sesong
Ryktene skal ha det til at det også var gata som førte til Joleon Lescotts andre karrieretruende skade. I sin første proffklubb Wolverhampton måtte han i 2003 gjennom en omfattende kneoperasjon for å i det hele tatt kunne spille fotball igjen.

Historien den gang var at Lescott hadde ødelagt kneet da han forsøkte å hjelpe en lagkamerat i slåsskamp på byen, men dette har blitt avvist av Wolves. Stopperen mistet uansett hele klubbens forrige sesong i Premier League-selslaået.

- Når motgangen banker på Lescotts dør har han mer enn nok i bagasjen til at han vil klare å takle det, sier tidligere talentsjef i Wolverhampton, Chris Evans.

- Ulykken hans ville ha preget voksne, og at det skjedde ham som barn sier litt om den mentale styrken hans. Og så det å ikke spille en eneste Premier League-kamp etter kneskaden - hvor hjerteskjærende var ikke det? Folk avskrev ham den gangen, men han har bare blitt sterkere, sier Evans.

GJENNOMBRUDDET: Til tross for en langvarig kneskade var det i Wolverhampton Joleon Lescott ble oppdaget av Everton-manager David Moyes. Her i FA cup-duell med Fredrik Ljungberg Foto: SCANPIX/EPA/NICK POTTS
GJENNOMBRUDDET: Til tross for en langvarig kneskade var det i Wolverhampton Joleon Lescott ble oppdaget av Everton-manager David Moyes. Her i FA cup-duell med Fredrik Ljungberg Foto: SCANPIX/EPA/NICK POTTS Vis mer

Fra Wolverhampton gikk veien til Everton, der Lescott kun har mistet tre ligamatcher siden starten i 2006.

Torsdag viste 27-åringen seg for siste gang på Goodison Park som Everton-spiller da han så klubbens Europa League-kamp mot Sigma Olomouc fra tribunen.

For 220 millioner kroner (av hvis Wolverhampton får 10 prosent) fortsetter Joleon Lescott karrieren på City of Manchester.

City-styreformann forsvarer pengebruken
220 millioner som samtidig løfter Manchester Citys samlede pengebruk det siste året til drøye 2,1 milliarder kroner.

Citys kjøpefest har møtt kritikk fra flere hold enn Everton-manager David Moyes, men millardene er velbrukte penger, mener City-styreformann Khaldoon Al Mubarak.

- Når det kommer til stykket blir en spillers verdi bestemt av klubben som kjøper ham, og behovet de har for ham. Når jeg ser tilbake på de ervervelsene vi har gjort synes jeg de er verdt pengene. Vi ville ikke ha gjort dem ellers. De neste årene og resultatene som følger vil vise at vi har gjort de riktige valgene, sier Al Mubarak, og gir et eksempel:

- Alex Ferguson kommenterte prisen vi betalte for Carlos Tevez. Jeg synes Mark Hughes' svar traff spikeren på hodet. Carlos Tevez' verdi for Manchester United er ulik Carlos Tevez' verdi for Manchester City, sier styreformannen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media