Arrestert etter Hillsborough-referanse

En fotballsupporter ble lørdag lagt i håndjern da han viste seg i en fotballskjorte angivelig med en referanse til Hillsborough-tragedien.

STØTENDE: Teksten «97 - Not enough» skal referer til de 97 Liverpool-supporterne som mistet livet under semifinale i FA-cupen i 1989. Foto: Twitter
STØTENDE: Teksten «97 - Not enough» skal referer til de 97 Liverpool-supporterne som mistet livet under semifinale i FA-cupen i 1989. Foto: Twitter Vis mer
Publisert

En håpefull United-supporter tok lørdag turen til Wembley stadion for å se FA-finalen mellom byrivalene Manchester United og City.

Den ikke-navngitte mannen måtte imidlertid ikke bare nøye seg med et skuffende 2-1 tap til United, men i tillegg er han nå arrestert av britisk politi mistenkt for ordensforstyrrelser.

Det bekrefter politiet selv på Twitter.

Supporteren hadde nemlig kledd seg i en fotballskjorte med teksten «97 - Not enough». Teksten er angivelig en referanse til Hillsborough-tragedien fra 1989 hvor 96, seinere 97, Liverpool-supportere omkom.

I håndjern

Mannen skal ha latt seg fotografere med skjorta og bildet har dermed blitt spredt som ild i tørt gress på sosiale medier. På Twitter skriver flere at de mener mannen bør arresteres - noe politiet skal ha vært enige i.

På Twitter skriver politiet at de jobbet aktivt med arbeidere på stadionet for å identifisere mannen, som seinere har blitt arrestert.

Et annet bilde skal vise den samme mannen i håndjern som føres inn i en politibil, skriver Independent.

Ifølge avisa er det ikke første gang FA, Premier League og de involverte klubbene har måtte oppfordret supportere til å ikke komme med støtende sanger og liknende som referer til tragedien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer