Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arrestert etter spillerbarbering

Taliban-offiseren som arresterte og barberte 12 spillere i shorts har sjøl fått sin straff. - Han opptrådde uansvarlig, sier Afghanistans sportsminister.

Det var lørdag den overivrige Taliban-offiseren i Kandahar stormet fotballbanen med væpnede soldater. 12 pakistanske spillere ble tatt i arrest og fikk barberte hoder fordi de krenket kleskoden med å spille i shorts.

Nå har Taliban-offiseren sjøl fått smake sin egen medisin.

- Uansvarlige Taliban-offiserer arresterte pakistanerne uten tillatelse. Den ansvarlig offiseren for hendelsen er arrestert og sparket. Vi fordømmer hendelsen fordi pakistanerne var våre gjester, sier sportsminister Shakoor Muttmain.

Sportsministeren sier at i framtida vil utenlandske idrettsutøvere få klar beskjed om hvilke regler som gjelder i Afghanistan under Taliban-regimet. Muttmain sier at også afghanere har blitt straffet for sine skikker i andre land.

Blant annet får ikke afghanere bokse i Pakistan, på grunn av sitt lange skjegg. Taliban-regimet forbyr menn å barbere ansiktet glatt.

(Dagbladet.no)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media