Arrestert klubbeier fikk stoppet Tottenham-kjøp

Vlad Chiriches var så godt som klar - men så ringte sjefen fra fengslet.

 HISSIG:  Steua Bucurestis klubbeier, den fengslede politikeren Gigi Becali,kastet seg på telefonen da han fikk høre at Tottenham ikke ville vente til klubben hadde spilt Champions League-kvalik. Foto: AFP PHOTO / DANIEL MIHAILESCU / NTB Scanpix
HISSIG: Steua Bucurestis klubbeier, den fengslede politikeren Gigi Becali,kastet seg på telefonen da han fikk høre at Tottenham ikke ville vente til klubben hadde spilt Champions League-kvalik. Foto: AFP PHOTO / DANIEL MIHAILESCU / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): For få dager siden virket den rumenske midtstopperen Vlad Chiriches (23) så godt som klar for Tottenham.

André Villas-Boas trenger forsterkninger i forsvaret - og det kjapt. Jan Vertongen skadet seg i en treningskamp mot Sunderland, og Tottenham-treneren må ha en erstatter.

Men for Steaua Bucurestis eier ble den engelske klubben litt vel ivirg. En rekke engelske nettsteder har sitert en artikkel i den rumenske sportsavisen Pro Sport, hvor det omtales hvordan avtalen mellom Tottenham og Vlad Chiriches nærmest var i havn - til å stagnere helt.

Grunnen skal være Steaua Bucurestis fengslede eier Gigi Becali. Becali har vært representant i det Europaparlamentet og også i det rumenske paralamentet, men soner nå en tre år lang dom for maktmisbruk.

- Hvem er Tottenham? Den kontroversielle politikeren og businessmannen hisset seg opp da han fikk høre at Tottenham hadde dårlig tid, og ikke ville vente med å fullføre avtalen med Chiriches før Steua Bucurestis kvalifiseringskamp i Champions League mot Dinamo Tbilisi 6. august, skriver 101greatgoals.com.

Ifølge Steuas manager, Mihai Stoica, ringte Becali ham fra fengselet og ga klar beskjed om hvor skapet skulle stå.

 MÅ BLI:  Vlad Chiriches var nok lysten på å sta steget fra Steaua Bucaresti til Tottenham, men det satte klubbeieren en stopper for. Foto: REUTERS / Radu Sigheti / NTB Scanpix
MÅ BLI: Vlad Chiriches var nok lysten på å sta steget fra Steaua Bucaresti til Tottenham, men det satte klubbeieren en stopper for. Foto: REUTERS / Radu Sigheti / NTB Scanpix Vis mer

- Hvem er Tottenham?! Ikke fullfør det kjøpet, jeg heter Gigi Becali og jeg er ikke slave for noen! Vi har en viktig Champions League-kamp, så hvorfor kan de ikke vente? Han skal ikke, under noen omstendigheter, noe sted før det har blitt vinter.

- Dette kan være en nedtur for Chiriches, men han må forstå. Han skylder Steaua mye. Ting er bra, og vi skal spille om kvalik til Champions Leage, og vi er i god form. Tottenham har gjort en stor feil - de har hisset på seg Gigi, skal klubbeieren ha sagt på telefonen til Steaua-manageren.