Arrestert på trening

Skandalene fortsetter i engelsk fotball. I går ble to Leeds-spillere arrestert, mistenkt for voldtekt kvelden før.

Rike, bortskjemte og bøllete

LONDON (Dagbladet): Ingen av spillerne kan bli navngitt, av juridiske årsaker.

De to møtte opp på treningsfeltet Thorpe Arch tidlig på ettermiddagen i går. Fotballmillionærene ble da formelt arrestert og kjørt til en politistasjon i utkanten av Leeds, anmeldt for voldtekt av ei 20 år gammel jente.

Varetekt

En av dem ble sienere sluppet løs av politiet i Wetherby, mens den andre ble holdt i varetekt for videre avhør sammen med sin advokat i Chapletown.

En politikilde i Chapletown sier til avisa The Sun at mannen som fortsatt satt i avhør i går kveld, ganske sikkert ville bli sluppet løs mot kausjon, mens politiet gjennomgår alle bevisene i saken.

En tredje spiller er etter det avisa The Times forstår, inne til avhør hos politiet i forbindelse med den påståtte hendelsen, som skal ha funnet sted etter at spillerne traff kvinnen på en bar mandag kveld.

Arrestasjonene i Leeds har ikke noe med etterforskningene Skotland Yard har foretatt etter at sju fotballspillere angivelig skal ha massevoldtatt ei 17 år gammel jente på et hotell i London natt til lørdag 27. september.

Leeds hjelper

Grunnen til at spillerne ble arrestert på trening, er ifølge kilden at fotballspillere er vanskelige å få tak i.

- Det eneste man er helt sikre på, er at de møter opp på treningsfeltet hver morgen.

- Politiet har informert oss om etterforskningen, og i tråd med klubbens policy gjør vi det vi kan for å hjelpe dem. Flere kommentarer verken kan eller vil bli gitt før politiet er ferdig med etterforskningene og klubben er informert, sa en talsmann for Leeds United i går.

Etter ei uke hvor Englands dyreste spiller er kastet ut av landslagstroppen på grunn av at han nektet å la seg dopingteste, sju andre spillere fortsatt er under etterforskning for massevoldtekt på et London-hotell, og enda en landslagsspiller (Wales) i går sa seg skyldig i ubehøvlet oppførsel utenfor en nattklubb i Cardiff, er denne siste saken toppen av skandale-isberget.

En av verdens største fotballspillere gjennom tidene, Pelé, landet av alle dager i Newcastle i går ettermiddag. Det første han fikk presentert, var den tragiske tilstanden i engelsk fotball.

- Fotball skal handle om kjærlighet og respekt for folk, det er det som gjør fotballen til den største idretten i verden. Dagens spillere må være forsiktige - for enkelte av dem handler det mer om penger enn kjærlighet for spillet og den klubben de spiller i.

Det man lurer på i dag, er hvordan engelsk fotball i det hele tatt skal klare å kunne gjenvinne sitt gode navn og rykte. Om det finnes.

LEDER KLUBB I KRISE: Peter Reid og Leeds har slitt så langt i Premier League. I går ble alt mye verre da to spillere ble arrestert på treninga.