-  Arrogant av Vogts

Brann-spiss Robbie Winters blir droppet av den skotske landslagssjefen Bertie Vogts fordi han bare scorer mot norske «amatørlag».

Tromsø - Brann 0-1 (0-0).

Alfheim stadion.

T: 3852.

Mål: 0-1 Charlie Miller (90).

Dommer: Tom Henning

Øvrebø, Nordstrand.

Gult kort: Patrice Bernier, Tromsø, Cato Guntveit, Brann.

TROMSØ (Dagbladet): «Robbie har scoret mye, men bare mot amatørlag.» Ordene tilhører den skotske landslagssjefen Bertie Vogts, og er hans begrunnelse for å utelate Brann-spissen fra troppen som møter Norge til VM-kvalifisering i Glasgow lørdag.

Sjøl synes Winters at Vogts' uttalelser til den skotske utgaven av Sunday Times er helt meningsløse.

-  Det er en arrogant uttalelse fra Vogt. Nivået her i Norge er minst like bra som i Skottland, sier Winters til Dagbladet.

-  Arrogant

Måljegeren har en landskamp for Skottland, og har så langt vært en av profilene i årets Tippeliga.

-  Men Vogts har aldri tatt seg bryet med å dra til Norge for å se meg spille. Jeg er skuffet, sier Winters.

Brann-trener Mons Ivar Mjelde mener tyskeren Vogts kunne spart seg sin flåsete kommentar om norsk fotball.

-  Han viser liten respekt for fotballen her i landet. Saken er jo den at med unntak av Celtic og Rangers, så ville de øvrige lagene i den skotske toppserien hatt problemer med å hevde seg i norsk Tippeliga, sier Mjelde.

Superinnbytter

-  Når det er sagt, er jeg glad Robbie ikke ble tatt ut for Skottland. Han har vært skadet og går litt for halv maskin. Vi trenger ham i innspurten.

Brann-treneren var like lite imponert over fotballprestasjonene som alle andre på Alfheim i går kveld. Men han gjorde et sjakktrekk da han kastet innpå Charlie Miller.

-  Det var for å vinne kampen. Og det lyktes vi med, sjøl om vi var litt heldige med målet på overtid, sier Mjelde.

-  Charlie har ufortjent fått et stempel som useriøs og dårlig trent. Han mangler riktignok litt fysisk kapasitet ennå, men han har et klokt fotballhode som han brukte her i Tromsø, til fordel for oss.

Kostbare straffemiss

Det lukter medalje og cuptriumf i Bergen. Det kan bli en flott sesong for Brann.

-  De siste ukene har vi snudd en dårlig trend, men nå tar vi en kamp om gangen og teller poeng når sesongen er over. Gull utelukker jeg, det tar enten Vålerenga eller RBK, sier Mjelde.

Tromsø spilte seg rett ut gulldansen i går, med sitt femte straffemiss for sesongen. I går var det

Morten Pedersens tur. Han skjøt svakt over mål da han fikk sjansen fra 11-meteren - og enda en gang ble en straffebom avgjørende for kamputfallet. Tidligere i år har Ole Martin Årst (2 bom) Morten Gamst Pedersen (1 bom) og Steinar Nilsen (1 bom) sviktet i det avgjørende øyeblikket.

 Bertie Vogts sier til avisa Bild am Sonntag at han ikke vil forlenge kontrakten til etter VM-sluttspillet i 2006.