- Arrogant behandling av Müller-saken

Synes Olsen. Men Lillestrøm forsvarer fortsatt målvakta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tidligere landslagsmålvakt Frode Olsen var raskt ute og mente at Lillestrøm-keeper Heinz Müller burde vært utvist for å ha plassert kneet i ansiktet til Starts Geir Ludvig Fevang.

• Les også: Fevang kan miste resten av sesongen

Da Lillestrøm-trener Tom Nordlie ble konfrontert med Olsens mening etter kampen, valgte han å fleipe bort hele problemstillingen.

- Han kan i hvert fall ikke beskyldes for å ha hår i øynene, sa han til TV 2, med henvisning til Olsens manglende hårvekst på hodet.

Denne fleipen tåler Olsen godt, fordi han kunne ha sagt det samme sjøl. Men ikke i en slik situasjon. Han mener nemlig at dette ikke var tidspunktet for fleip.

- Det blir helt feil å avfeie en slik hendelse på denne måten når en spiller er hardt skadd. Uttalelsene fra Lillestrøm har generelt vært hårete og arrogante, sier Olsen til Dagbladet.no.

Grodås og Olsen uenige

Han reagerer ikke bare på Tom Nordlies uttalelse, men også på at den tidligere keeperen Frode Grodås kan forsvare Heinz Müllers handling.

ALVORLIG: Når spillere blir så hardt skadd som i Geir Ludvig Fevangs tilfelle, må situasjonen tas alvorlig, fastslår Frode Olsen. Det mener han Lillestrøm ikke har gjort. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
ALVORLIG: Når spillere blir så hardt skadd som i Geir Ludvig Fevangs tilfelle, må situasjonen tas alvorlig, fastslår Frode Olsen. Det mener han Lillestrøm ikke har gjort. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix Vis mer

- Jeg kan ikke forstå hvordan Grodås eller andre kan hevde at dette er normalt for en keeper. Dette er en helt unaturlig måte å gå opp med kneet på, og i tillegg så vinkler han kneet i retning av Fevang, sier en opprørt Olsen.

Han påpeker at Start-spilleren tydelig senker farten og viser at han vil holde seg unna.

- Så når de i Lillestrøm-leiren hevder at Müller brukte kneet til å beskytte seg, må jeg spørre: beskytte seg mot hva? spør Olsen, som innrømmer at han kanskje hadde måttet forsvare Müller hvis han sjøl jobbet for klubben.

Forsvarer fortsatt Müller

Nettopp å beskytte Müller er hva Frode Grodås gjør, også når han blir spurt om en vurdering av situasjonen dagen derpå.

- Alle keepere forsvarer seg med kneet. Kanskje løftet han kneet som en forholdsregel etter å ha fått en karamell tidligere i kampen, antyder Lillestrøms keepertrener for Dagbladet.no.

Samtidig er han påpasselig med å understreke at han fortsatt ikke har sett TV-bildene av situasjonen, samt at det sjølsagt ikke er mulig å forsvare en slik handling hvis den er utført med vilje.

- Men når Start omtaler dette som en voldshandling, er det viktig å minne om at en voldshandling er noe som skjer bevisst. Heinz Müller sier til meg at dette ikke var bevisst, og da tror jeg ham på det, sier Grodås.

- Arrogant behandling av Müller-saken

(Tom Nordlie og Heinz Müller har ikke besvart Dagbladet.nos henvendelser i dag)

KRASS: Den tidligere landslagskeeperen Frode Olsen kan ikke forstå hvordan eks-keeper Frode Grodås kan forsvare Heinz Müllers utfall med kneet mot ansiktet til Geir Ludvig Fevang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer