«Arrogant, overfladisk, selvsentrert, uten manerer og ignorant»

Slik beskrives Roberto Mancini av tidligere City-ansatt.

 IKKE BARE KOSELIG:  Roberto Mancini får passet sitt påskrevet av Manchester Citys tidligere materialforvalter, som beskriver det som til tider vanskelig å gå på jobb under Mancinis ledelse. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB Scanpix
IKKE BARE KOSELIG: Roberto Mancini får passet sitt påskrevet av Manchester Citys tidligere materialforvalter, som beskriver det som til tider vanskelig å gå på jobb under Mancinis ledelse. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det er ikke bare en fin pengesum Roberto Mancini får med seg på reisen fra Manchester City og Ethiad stadium, etter at han ble sparket fra jobben som manager sent i går kveld.

Han får også med seg en blanding av hylling og kritikk. En av de som raskt følte behov for å fortelle omverdenen om hvordan Mancini var som sjef, var klubbens tidligere materialforvalter, Stephen Aziz.

#karma Gjennom en rekke Twitter-meldinger beskriver Aziz en City-manager det ikke var lett å foholde seg til, skriver the Independent

- Noen City-fans er ikke fornøyd med sparkingen. De fleste managere ville ha vunnet trofeer med dette laget, og en del av de ansatte og spillere vil være glade!!, twitret Aziz, som skal ha vært ferdig som materialforvalter i klubben for ett år siden.

I neste melding tar Aziz enda hardere i.

- Arrogant, overfladisk, selvsentrert, uten manerer og ignorant var noen av Mancinis daglige egenskaper som gjorde jobben til et slit!!, skriver han, og hastager meldingen med #karma.

- Fansen ser ikke hva som foregår Mancini kom til Manchester City i 2009, og har tatt FA-cupgull og klubbens første Premier League-tittel på 44 år mens han har vært i klubben.

Denne sesongen har klubben ikke lyktes å vinne noenting, noe som ikke er bra nok for klubbens eier, Mansour bin Zayed al Nahyan. At City også tapte FA-cupfinalen mot Wigan lørdag var nok ikke med på å sikre Mancinis fremtid i klubben.

Blant ryktene som har kommet i kjølevannet av gårsdagens sparking, er at Mancini ble dolket i ryggen av flere nøkkelspillere i klubben.

Det tidligere materialforvalteren, som har slettet Twitter-meldingene sine i ettertid, mener det ikke er lett for utenforstående å forstå hva som virkelig skjer i en klubb.

- Fansen får ikke se hva som virkelig foregår fra dag til dag. Selv etter å ha sett ham hver dag i to år var det vanskelig å få et "god morgen", skriver Azaz.

Sparket på års-dagen I går ettermiddag og kveld møtte fans opp utenfor Citys stadion, mange for å fortelle ledelsen at de ikke ønsket Mancini sparket.

Manchester Citys supporterklubb sier i dag at de er skuffet over datoen sparkingen skjedde på.

- Etter helgen var vi nok alle forberedt på at det kom til å skje, men jeg tror vi alle er litt skuffet over at det skjedde i går av alle dager - på ett-årsdagen for da vi vant Premier League, forteller Kevin Parker i supporterklubben.

- Alle de gode minnene vi har fra 13. mai 2012, den datoen er spesiell for City.fans, og den er nok litt svekket. Vi er helt klart skuffet.