- Arrogant. På grensen til galskap

Sure Sandefjord-spillere om dommeren. Les lokalrunden!

(Dagbladet.no): Vålerengas Christian Grindheim har ventet forgjeves på telefon fra Åge Hareide i tre måneder, mens Sandefjord-spillerne beskylder dommeren for arroganse og galskap.

Frode Kippe elsker å være hatet i Stavanger, mens Odd-trener Gaute Larsen stort sett synes alt er fantastisk etter borteseieren mot Tromsø.

Dette skriver lokalavisene etter gårsdagens kamper i Tippeligaen:

Brann-Sandefjord 1-0

Matchvinner Kristjan Örn Sigurdsson hylles av både medspillere og motstanderens trener.

- Kristjan er mer enn god nok for Premier League. Det er bare snakk om å gi han tillit. Vi skal være glad så lenge han blir i Bergen, sier lagkamerat og tidligere Englands-proff Eirik Bakke til Bergens Tidende.

- Han er kanskje den beste midtstopperen i landet. Kunne jeg valgt fritt ville jeg plukket Sigurdsson, sier Sandefjord-trener Tor Thodesen.

Selv forteller islendingen at han ikke ville spille midtstopper. Han ble hentet til Bergen som høyreback, men ble ingen suksess der.

GALSKAP: Sandefjord-kaptein Tommy Knarvik får en klapp på ryggen av trener Tor Thodesen. Knarvik mener hans eget gule kort var greit, men synes de seks kortene til lagkameratene var «på grensen til galskap». Foto: Scanpix
GALSKAP: Sandefjord-kaptein Tommy Knarvik får en klapp på ryggen av trener Tor Thodesen. Knarvik mener hans eget gule kort var greit, men synes de seks kortene til lagkameratene var «på grensen til galskap». Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg følte jeg hadde mye å gå på som høyreback. Det var på den plassen jeg ønsket å utvikle meg, derfor var jeg egentlig motvillig til å spille midtstopper, sier han.

I Sandefjord er man opptatt av at sju av lagets spillere fikk gult kort av dommer Svein-Erik Edvartsen.

- Han var arrogant og ikke til å prate med, sier Samuel Isaksen - en av de få blåkledde som slapp unna kort - til Sandefjord Blad.

Kaptein Tommy Knarvik godtar sitt eget kort, men er skeptisk til alle kortene til lagkameratene.

- Jeg synes de seks andre er på grensen til galskap, sier han.

Vålerenga-Start 3-2

Vålerengas Christian Grindheim er i full gang igjen etter lyskestrekk, og mener selv han er i god nok form for landslagsspill. Men han har ikke hørt fra landslagssjef Åge Hareide siden han spilte mot Ungarn 6. juni. Det synes han er merkelig.

- Ja, jeg synes det er litt rart at de ikke har ringt til meg personlig, sier Grindheim til NRK Sport.

Han forstår at landslaget kan være skeptisk til formen hans, men ville gjerne hatt sjansen til å forklare seg for Hareide.

- Jeg føler kondisen er der, det skal ikke stå på den. Det var vel det de var redde for. Jeg synes jeg er god nok, men det er ikke opp til meg å avgjøre, sier Grindheim.

Grindheim kan være en aktuell erstatter for Starts Kristofer Hæstad, som mister de neste ukene på grunn tre brister i venstre lilletå.

Trener Stig Inge Bjørnebye savner flere spillere som ofrer alt for laget.

- Vi trenger flere «Doffen-er», som går i krigen mer enn noe annet. Når vi mister ham etter så kort tid, preger det oss litt, sier Bjørnebye til fvn.no.

Ellers råder det en viss forvirring om hvorvidt Steinar Pedersen, som skal til LSK etter sesongen, egentlig er skadd eller ikke.

- Jeg var kampklar, sier Pedersen til Fædrelandsvennen.

- Han kunne vært med om det ikke hadde vært for at han er skadet, sier Bjørnebye til NRK.

Tromsø-Odd Grenland 2-4

Stemningen er mildt sagt laber i TIL-leiren etter det stygge hjemmetapet mot Odd. Nå frykter kaptein Sigurd Rushfeldt at laget risikerer å bruke høsten til å kjempe mot nedrykk.

- Vi er ikke i bunnstriden, men det kan fort bli det igjen. Det er helt opp til oss selv. Men vi må opp på et helt annet nivå i de siste kampene, sier han til Bladet Tromsø.

Trener Steinar Nilsen begynner også å titte nedover på tabellen - i alle fall om laget ikke hever nivået.

- Vi gir Odd god hjelp med å berge plassen, og vi gir oss selv god hjelp til å komme oss ned i sumpa. Vi hadde en mulighet til å komme oss unna, men da må det leveres helt andre kamper enn i dag, sier Nilsen.

Stefan Bärlin misset på fire feite sjanser da Odd tapte for Viking sist helg. I går fikk han gi Skiens-laget ledelsen 2-0 på Alfheim etter fem spilte minutter.

- Så utrolig deilig åpning på kampen for meg og laget, spesielt etter kampen mot Viking hvor jeg brente fire store sjanser, sier han til Varden.

Bärlin økte til 3-0 etter 29 minutter, og får skryt av trener Gaute Larsen.

- Han var bare helt fantastisk i dag, sier Larsen til Telemarksavisa og skryter videre.

- Ja, også Espen (Ruud) og Jan Tore (Amundsen) var helt fantastiske. I pausen ble vi enige om at vi skulle opptre enda mer samlet i andre omgang, og det synes jeg vi klarte. Ja, i dag var det meste fantastisk, sier Larsen.

Viking-Lillestrøm 1-1

Allan Gaarde sikret uavgjort for hjemmelaget, men han mener poengdelingen i Stavanger ikke er mye å juble over for noen av lagene.

- Dette resultatet hjelper ikke så mange andre enn Brann og Stabæk. Jeg hadde i hvert fall jublet om jeg hadde vært bergenser i dag, sier han til Aftenbladet.no.

Likevel nekter han å gi opp kampen om ligagullet helt ennå:

- Vi har ikke spilt oss ut av gullkampen, men vi har heller ikke spilt oss noe nærmere. Vinner vi resten av kampene, så tror jeg vi tar gull, sier Gaarde til Rogalands Avis.

LSK-kaptein Frode Kippe fikk sitt andre gule kort da han felte André Danielsen på overtid, men mener det var verdt det.

- Jeg tror det var riktig av meg. Jeg vil ikke si det siste kortet var bevisst, for det er jo ingen som ønsker å få kort. Men alle midler måtte tas i bruk, sier han til Romerikes Blad.

Han ble selvsagt ikke mer populær i Stavanger av den grunn, men neppe så mye mindre heller. For han er allerede nær bunnen av skalaen.

- Jeg fikk pipekonserten i fleisen allerede da lagene ble lest opp. Men jeg koser meg alltid her, det er gøy å være mislikt i Stavanger, sier Kippe.

Aalesund-Lyn 3-1

Jeffrey Aubynn var dagens mann på Color Line Stadion. Og etter kampen antydet svensken at han kan bli værende i Aalesund også neste sesong.

- Jeg kan tenke meg å fortsette i AaFK, men det blir ingen avgjørelse før i november, sier han til Sunnmørsposten.

Han sto over slakten mot Lillestrøm (0-7), men er imponert over hvordan lagkameratene har reist seg.

- Jeg synes spillergruppa løftet seg voldsomt etter 0-7. Sjøl var jeg veldig glad for at jeg slapp å være med på ydmykelsen mot Lillestrøm, men de som spilte den kampen har taklet det utrolig bra, sier han.

For Lyn betyr tapet sju poeng opp til Viking på fjerdeplass - og like mange ned til Odd på kvalikplass. Trener Henning Berg tør ikke gjette hva høsten vil bringe.

- Det er umulig å spå hvor vi havner. Det kan bli nedrykkskamp, og det kan bli kamp om Royal League-plass. Det får tiden vise. I dag ble vi litt for lette mot et hardkjempende Aalesund. Vi har litt skader og stilte en ung forsvarsfirer, sier han til FotballMagasinet.

VENTER PÅ TELEFON: Kanskje Åge Hareide har ringt til Christian Grindheim i dag, etter at Doffen ble skadd. Men Vålerenga-spilleren synes det er rart han ikke har hørt fra landslaget de siste tre månedene.
FRYKTER SUMPA: Sigurd Rushfeldt (t.v.) er redd det blir en ny høst med nedrykkskamp for Tromsø etter tapet mot Odd og Espen Ruud.