-  Årsbeste av meg

John Arne Riise imponerte med innlegg, pasninger og et nydelig skudd med høyrefoten da Liverpool tok en viktig borteseier mot Anderlecht.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Dette var utrolig moro og årsbeste av meg, sier en lykkelig Riise til Dagbladet.

Champions League, gr. G

Anderlecht (Belgia) Liverpool (England) 0- 1 (0- 1).

Mål: 0- 1 Cissé (20).

Gult kort: Alonso og Reina, Liverpool.

Dommer: Massimo Busacca, Sveits. 

TIlskuere: 21 824.

Nordmannen herjet på venstresida til Anderlecht. Spesielt i første omgang dominerte Liverpool stort.

-  Jeg fikk veldig mye rom på sida. Når jeg la meg mellom deres ving og back fikk jeg alltid ballen i beina, forteller Riise.

Feiret scoring

Riise skapte flere av Liverpools største sjanser. Etter tolv minutter kom han i nok et godt løp på venstrekanten. Etter å ha driblet vekk en belgisk forsvarer la han perfekt inn til Garcia, som merkelig nok klarer å skyte over fra kloss hold.

Da tok Djibril Cisse bedre vare på sjansene. Franskmannen avgjorde Liverpools kamp mot Blackburn sist helg, og han og Riise spilte veldig godt sammen i går.

20 minutter ut i kampen dro Riise seg nok en gang fri på venstrekanten, og klinte til med et nydelig skudd med høyrefoten.

-  Det var mitt beste treff med høyrefoten noensinne, sier Riise.

-  Jeg skjøt mot mål, så ballen gå mot vinkelen og begynte å feire. Jeg var helt sikker på at det ble scoring. Men så kom det et par fingertupper og slo ballen ut.

Men isteden ble det corner. Den ble perfekt slått av Dieter Hamann rett til Cisse, han klinte til på volley fra 10-12 meter, rett i nettet.

Liverpool var spesielt gode i første omgang, og kunne lett ha scoret både to og tre mål til. Men Anderlechts keeper Silvio Proto var god, og hindret både Riise, Dieter Hamann og Luis Garcia i år score.

-  Litt for åpent

-  Å vinne i dag var deilig, både for laget og for meg. Det var litt spesielt deilig for meg, som har fått så mye dritt i norsk presse i det siste.

Manager Rafael Benitez var godt fornøyd med borteseieren.

-  I førsteomgang spilte vi bra og hadde god kontroll på kampen. Andreomgangen var litt mer åpen enn jeg liker, men da vi kom oss høyere opp på banen, klarte vi å presse dem tilbake, sier han til Skysports.

Forventer mer hvile

Cisse har ikke vært managerens førstevalg på topp, og Benitez lover ingen endringer.

-  Det er veldig bra at han scorer, det er viktig med mål. Men jeg vet ikke om han spiller lørdag. Vi får se hvilket lag jeg plukker ut.

Også John Arne Riise har måttet slite benken i flere kamper denne sesongen. Det bekymrer han ikke.

-  Jeg har alltid følt at jeg har hatt tillitt fra manageren. Det var viktig å få vist at jeg fortsatt er god. Det blir nok likevel en del hvile framover, jeg vet ikke om jeg spiller i helga, sier Riise, som ble byttet ut tre minutter før slutt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer