Årsbeste av Shampo

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Espen Knutsen var strålende da Columbus overraskende utklasset sterke Los Angeles i natt.

- Dette var årsbeste. 5-1 over LA er veldig bra, sier en storfornøyd Espen til Dagbladet.no.

Columbus spilte meget god defensiv ishockey mot Kings. Og i sluttperioden sklei også målene inn mot frustrerte konger.

- Vi er blitt sterkere defensivt og det er derfor vi føler at vi er blitt bedre i år, forklarer Espen.

Og sjøl om Shampo ikke noterte poeng, var han meget god i rekke med David Vyborny og Ray Whitney. De ga ikke Kings' førsterekke med Jason Allison, Adam Deadmarsh og Alexander Frolov noe rom å boltre seg i. I perioder ga Kings-trener Andy Murray sin beste trio dobbelt-bytter for at de skulle skape noe mot en annen rekke enn Shampos.

Få siste nytt om Shampo på mobil


Send en tekstmelding å få siste nytt om Espen «Shampo» Knutsen fra vår varslingstjenste. Det er enkelt, raskt og billig.

Send koden
VARSLE NHL til 1937

Tjenesten koster kr 5,- pr. mottatt melding. For å melde deg av tjenesten send meldingen STOPP NHL.

- Vi spilte mye mot den Allison-rekka og vi hadde veldig bra kontroll på dem. Vi er fornøyd med det, sier Espen.

Hat trick

30-åringen var tydelig tent og jobbet utrettelig både offensivt og defensivt. I undertall var han strålende.

- Jeg føler at dette var årsbeste av meg. Det gikk blant annet veldig bra i penalty kill, bekrefter Shampo.

Også keeper Marc Denis var god, og stoppet flere farlige Kings-sjanser i førsteperiode.

Aller best var krigeren Tyler Wright som sørget for ekstra jubel i Nationwide Arena da han fullførte hat tricket sitt 28,1 sekunder før slutt.

Elvis-motiv

Columbus tok ledelsen snaut to minutter ut i kampen. Geoff Sanderson tok pucken rett fra dropp og skjøt frekt mot nærmeste stang. Kings-keeper Jamie Storr ble så overrasket at han ikke rakk å reagere.

Shampo fikk mer tid i overtall i natt, noe som ga ham flere sjanser.

Elleve minutter ut i førsteperiode styrte han et Rusty Klesla-skudd som ble blokkert av en Kings-forsvarer på målstreken. Klesla spilte forøvrig med en stygg blåveis som han fikk etter en slåsskamp med Grant Marshall på trening.

Og i andreperiode fyrte Espen av et knallhardt skudd fra høyre ving. Skuddet ble reddet av Storr, som for anledningen innviet sin nye Elvis-hjelm.

Tabbe

Mot slutten av andre periode utnyttet Columbus nok en defensiv glipp av Los Angeles. Tyler Wright snappet opp en mislykket klarering og scoret sikkert da han kom alene mot Storr.

I tredje periode ble Espen straffet for en feil han gjorde i egen sone. Nordmannen prøvde å klarere pucken ved å sende den langs vantet. Men han så ikke at Kings' største stjerne Jason Allison sto bak mål. Allison stoppet pucken og sendte den foran mål der Adam Deadmarsh kom i fart. Og 2-1.

- Jeg ble veldig overrasket. For hva gjorde han bak mål når jeg har pucken? Litt synd med den der. Min feil, sier Espen.

Undertallsmål

Men bare et drøyt minutt seinere ga Hannes Hyvonen Blue Jackets pusterom da han dyttet pucken i åpent mål etter at Andrew Cassels traff stanga. Og da Tyler Wright la på til 4-1 i undertall fem minutter før slutt, virket seieren trygg.

Kings tok ut keeperen med 4,30 igjen i et desperat forsøk, men tapte til slutt 5-1 etter Wrights tredje scoring i overtall i sluttminuttet.

- Det var en god kamp. Og vi spilte veldig bra, sier Columbus-trener Dave King, som ifølge Shampo smilte som ei sol etter kampen.

Seieren var Columbus' første over Los Angeles i Nationwide Arena noensinne. Og tapet var Kings' første på borteis i år.

Drøyt 1000 seter var ledige i Nationwide Arena.

Columbus møter Chicago i morgen.

Nattas Shampo-tall: 0 poeng, 18,37 minutter spilletid, -1 i +/-.