Årsbeste av Solberg

Petter Solberg kjørte inn til 5. plass i Rally Argentina. Det er årsbeste for Subaru-føreren, som hadde brutt tre av fire løp før helgas VM-runde.

Løpet ble en skikkelig opptur for Subaru-laget, som fikk alle sine tre biler inn blant de åtte beste. Richard Burns ble nummer to bak vinneren Colin McRae, mens japaneren Toshihiro Arai ble nummer åtte.

Spydeberg-gutten kjempet i toppen under hele det lange og slitsomme VM-løpet i Argentina. Solberg og hans kartleser Phil Mills lå på 4. plass lørdag, men ble forbikjørt av den sterke finnen Tommi Mäkinen søndag.

- Jeg kan ikke bry meg om at jeg ble frakjørt av Tommi. Vi snakker tross alt om en som er blitt verdensmester tre ganger og som leder årets VM, sa Solberg, som var meget godt fornøyd med å ha fullført årets femte runde. Skuffelsene i årets tidligere runder har vært en påkjenning.

Femteplassen ga ham to VM-poeng og førte ham to plasser opp, til 13. plass, i VM-sammendraget. Mäkinen leder med 27 poeng foran spanske Carlos Sainz med 22. Solberg har 3 poeng.

Colin McRae, som er treer i sammendraget med 10 poeng, ledet Rally Argentina fra start til mål. Skotten var svært avhengig av et godt resultat i Argentina, han sto nemlig uten VM-poeng foran runden. Solberg var til slutt tre minutter og 47 sekunder bak Ford-føreren.

  • Neste VM-runde kjøres i månedsskiftet mai/juni.

    (NTB)