SEIER: Sprintstjernen Asafa Powell tok en forventet seier på 100-meteren i det jamaicanske friidrettsmesterskapet fredag. Yohan Blake skuffet stort. Foto: REUTERS/Gilbert Bellamy
SEIER: Sprintstjernen Asafa Powell tok en forventet seier på 100-meteren i det jamaicanske friidrettsmesterskapet fredag. Yohan Blake skuffet stort. Foto: REUTERS/Gilbert BellamyVis mer

Årsbeste for Powell. Suste inn til seier

Ingen Bolt på startstreken.

Sprintstjernen Asafa Powell tok en forventet seier på 100-meteren i det jamaicanske friidrettsmesterskapet fredag. Yohan Blake skuffet stort.

Blake, som ble verdensmester på distansen i 2011, klarte ikke å komme seg videre fra semifinalene. Powell gjorde derimot kort prosess med konkurrentene og vant finalen på sterke 9,84.

I fravær av Usain Bolt, som valgte å trekke seg før starten på forsøkene torsdag, var det ventet at Powell kom til å vinne. 32-åringen la konkurrentene bak seg på de siste 20 meterne og tangerte sin egen årsbeste på distansen.

- Jeg trener fortsatt hardt, i og med at alt fokus ligger på VM, så dette var en tyngre versjon av meg. At det likevel gikk så fort, gir meg mye selvtillit, sa Powell.

Nickel Ashmeade knep andreplassen med 9,91, mens Commonwealth-mester Kemar Bailey-Cole ble nummer tre på 9,97.

Yohan Blake ble bare sjettemann i Powells semifinaleheat på 10,36. Det var skuffende svakt av mannen som tok sølv både på 100 og 200 meter under OL i London i 2012.

I kvinnenes finale kunne som ventet ingen gjøre noe med den dobbelte OL-mesteren Shelly-Ann Fraser-Pryce. Hun satte årsbeste i verden med 10,79 og beviste at VM-formen er i anmarsj. Fraser-Pryce hadde 24 hundredelers margin til nærmeste konkurrent.

- Dette handlet mest om å levere et godt løp, etter at jeg måtte stå over noen konkurranser på grunn av lårproblemene mine. Jeg ønsket bare å løpe solid, sa hun etter målgang.

Nå retter de jamaicanske sprinterne fokuset mot 200-meteren.

(NTB)