Årsbeste i sprengvarmen: - Varmere enn i Qatar

Karoline Bjerkeli Grøvdal viser stigende form én måned før VM.

I FINALEN: Henrik Ingebrigtsen løp Diamond League-finalen i kveld. Foto: NTB Scanpix
I FINALEN: Henrik Ingebrigtsen løp Diamond League-finalen i kveld. Foto: NTB ScanpixVis mer

ZÜRICH (Dagbladet): Flere utøvere trakk seg i forkant av Diamond League-finalen i Zürich, og inn kom blant andre Karoline Bjerkeli Grøvdal.

Romsdalingen jakter fremdeles på sin personlige rekord på 3000 meter hinder, satt i august 2017. Det skjedde i Sandnes, hvor hun noterte seg for den sterke tiden 9,13,35.

I Sveits i kveld gjorde hun et nytt forsøk på å overgå seg selv. Hun klarte ikke sin egen norske rekord, men satte sesongbeste med tiden 9.20,69.

- Det gikk fryktelig fort i starten. Jeg så at jeg passerte på tre blank på første 1000. Da synes jeg det gikk litt fort, og måtte slippe litt. Da ble jeg litt alene igjen, og da er det vanskelig å holde farten oppe, forteller hun til Dagbladet.

- Jeg følte at jeg var litt treningstung i dag. Jeg fikk vite at jeg skulle springe her på mandag, og er midt inne i en treningsperiode. Sånn sett lover det bra før Doha, legger hun til.

Beatrice Chepkoech fra Kenya vant løpet på tiden 9.01.71.

MANGE TALENTER: Amalie Iuel er mektig imponert over søster Maja Iuels helt spesielle talent. Programleder: Øyvind Godø. Video/redigering: Kristoffer Løkås Vis mer

Stigende form

Bjerkeli Grøvdal har vist stigende form den siste tiden. Det lover godt en drøy måned før det braker løs i friidretts-VM.

Gradestokken i Zürich lå høyt på 20-tallet i kveld, og det var en kliss bløt Grøvdal som dukket opp i pressesonen etterpå.

- Det er varmere her enn i Doha. Der er det heldigvis aircondition, sier hun. I morgen reiser hun til St. Moritz for å være der i to uker.

Tjalve-løperen har for lengst klart VM-kravet på 9,40, og under Diamond League-stevnet i Birmingham i august satte hun ny sesongbeste.

Bjerkeli Grøvdal klinket til med 9,22,69, og endte på en god 8.-plass.

Beatrice Chepkoech vant løpet i England, og var også blant favorittene i kveld. Kenyaneren har vært verdens raskeste i år med en margin på over åtte sekunder før torsdagens løp. Hun har også verdensrekorden, og var en soleklar favoritt i kveld.

De tøffeste konkurrentene denne sesongen heter Norah Jeruto og Emma Coburn, og vil være hete medaljekandidater sammen med Chepkoech i Qatar.