HALVT FINSK: Carl Jenkinson (t.v.) har finsk mor, og har spilt aldersbestemt landslagsfotball for Finland. Nå har han imidlertid valgt å gjøre seg tilgjengelig for England. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP Photo / NTB Scanpix
HALVT FINSK: Carl Jenkinson (t.v.) har finsk mor, og har spilt aldersbestemt landslagsfotball for Finland. Nå har han imidlertid valgt å gjøre seg tilgjengelig for England. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP Photo / NTB ScanpixVis mer

Arsenal-back blir engelsk igjen

Jenkinson vraker spill for Finland.

(Dagbladet): Carl Jenkinson (20) har imponert på Arsenals høyreback i Bacary Sagnas skadefravær i sesonginnledningen, og prestasjonene til den tidligere Charlton-spilleren har blitt lagt merke til også hos den engelske landslagsledelsen.

Derfor er han nå bare litt papirarbeid unna å bli med i Roy Hodgsons tropp som skal møte Sverige til åpningskamp på det nye praktanlegget Friends Arena i Solna.

20-åringen har nemlig finsk mor og engelsk far, og har de siste årene valgt å spille aldersbestemt landslagsfotball for morens hjemland. Nå har han på eget initiativ gjort seg tilgjengelig for England.

Han trente med den engelske troppen foran EM-kvalifiseringskampen mot Polen i oktober, og etter det begynte hjulene å rulle.

- Grunnen til at jeg ikke tok med Carl i den opprinnelige troppen er fordi vi i øyeblikket ikke har fått klarsignal fra Fifa, men vi tror de kommer til å gi oss det i løpet av en dag eller to. Så innen neste onsdag vil han være klarert for spill. Han ønsker å spille for England, noe han har gjort klart overfor oss, så derfor har søkte vi Fifa om spilleberettigelse, som vi hadde mulighet til å gjøre, før vi dro til Polen, forteller Hodgson til thefa.com.